Reede, juuni 7, 2013
 

Roolipiigad kogunevad Kuri koolimajas

Eesti naistraktoristide 11. üleriigiline kokkutulek peetakse nädalavahetusel Kuri koolimaja õuel.
Neid võõrustavad Pühalepa naistekoja naised. Seltsi liige Raili Mägi rääkis, et tulemas on naistraktoristide ja -autojuhtide ühendus Roolipiigad Saaremaalt, naisi Jõgeva- ja Viljandimaalt ja mujaltki. Kahjuks loobus viimasel hetkel sõidust Raplamaa naiskond, sest nad jäid toetusrahast ilma. “Muidu on mandrinaised nii kuraasi täis, et lubasid meie mättad kõik üles künda, eks näis…,” naeris Mägi.
Ka kõik Hiiumaa endised traktoristid-autojuhid on laupäeval, 8. juunil kella 19ks Kurisse väga oodatud. “Koos saame meenutada vanu aegu, kohtuda endiste tuttavatega ja end muidu mõnusalt tunda, oodata on ka üllatuskülalisi,” lubas Mägi.
Esimene kokkutulek peeti 40 aastat tagasi, 1973. aastal Viljandimaal Tarvastus. Selle korraldasid Arnold Rüütel ja tollane põllumajandusminister Harald Männik, et tunnustada endiseid naismehhani­saatoreid. Teine peeti 1975. aastal Jõgevamaal, kolmas Järvamaal. Siis oli 25 aastat vahet ja uuesti said naised kokku esimesel kokkutulekul 2001. aastal Jõgevamaal, kus otsustati  traditsiooni uuendada, algul küll oma maakonnas, hiljem lisandus huvilisi ka naabermaakondadest.

 

Sildid: ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411