Teisipäev, juuni 18, 2013
 

Õppelaev Ristna külastab paraadi

Sel nädalavahetusel on mereväe õppelaev Ristna koos kaitse­liidu Tallinna maleva meredivisjoni laevameeskonnaga Haapsalus, kus laev peatub 22. juuni pärastlõunast kuni 24. juuni pärastlõunani sealse piirivalvekordoni sadamas.
Haapsalu sadamat ja tänavust Võidupüha paraadi külastab alus iseseisva mereõppuse raames. Ülesõitudel sooritavad merekaitseliitlased mitmesuguseid navigatsioonilisi harjutusi aga ka erinevaid manöövreid ning varustuse ja seadmete korrasoleku ning kasutusvalmiduse kontrolle. “Haapsalu piirkond on igale merel liiklejale oma madala süvise ja kitsuse tõttu keeruline väljakutse,” kirjeldas laeva kaitseliidu komandör nooremleitnant Jaanus Matso eelseisva meresõidu keerukust.
Eelmine kord külastas Ristna Haapsalu 2000. aastal, kui seal toimus Võidupüha paraad. Siis lasti Ristna pardalt ka paraadi ilutulestik. Vahepeal mereväe laevad rohkem Haapsalus peatunud ei ole.
Kõik huvilised on 23. juunil kella 12–16 oodatud laeva ja meeskonnaga tutvuma. Meresõidu ja merendusega seotud gruppidel on soovituslik varasemalt külastus teabeohvitseriga kokku leppida.

 

Sildid: ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411