Teisipäev, juuni 11, 2013
 

Kaitseminister tänas õpetaja Eila Tõnissoni ja tema õpilasi

Kaitseministeerium
Eelmisel nädalal käis kaitseministeeriumis tunnustust vastu võtmas Emmaste põhikooli kunstiõpetuse õpetaja Eila Tõnisson koos nelja õpilasega.
Kaitseminister Urmas Rein­salu ja kunstnik Anu Kalm autasustasid loomevõistluse “Minu tuleviku Eesti” parimaid. Kaitseministeeriumi joonistuse eripreemia pälvis Emmaste põhikooli õpilase Fredi Härmsoni töö. Teise koha preemiad said Cristofer Robin Kaevand, Erki Vander ja Rando Luup.
Žürii tunnustas ka kunstilise professionaalsusega silma paistnud joonistuste juhendajaid, Emmaste põhikooli õpetajat Eila Tõnissoni ja Vormsi lasteaed-põhikooli õpetajat Jana Kokki.
Kaitseminister märkis pressiteates, et ülimalt positiivne oli näha noorte töödes optimismi ja tahtmist ise Eesti jaoks midagi kasulikku teha. “Kirjandite, videoklippide ja joonistuste põhjal on selgelt näha, et tänapäeva lastel ja noortel on visioon moodsast ja kõrgelt arenenud Eestist ning ka plaan selle teostamiseks,” ütles Reinsalu.
Märtsis välja kuulutatud loomevõistlusele saadeti 698 joonistust, 237 kirjandit ja 33 videoklippi.
Välja anti kuus peapreemiat, iga kategooria ja vanuserühma parimale, lisaks hulk teisi preemiaid ja eripreemiaid.
Veel üks tunnustus
Eila Tõnissoni õpilased osalevad tihti joonistusvõistlustel. Nii pälvis mai lõpus tunnustuse tänavu Emmaste kooli lõpetavate Kaarel Niidu ja Kertu Lehtsaare akrüülmaal “Lehmalüps Niidi talus”. Moodsat kunsti esindav maal oli osa UNESCO uurimuslikust projektist “Elav, põnev ja kirev kultuuripärand”. Võitjad said minna ise Viljandis avatud näitusele oma tööd üles riputama. Kuna Kaarel ja Kertu olid hõivatud koolilõpu tegemistega, said nende asemel võimaluse Viljandisse sõita Emmaste kooli 7. klassi õpilased Sofia Valk ja Konrad Valk. Õpetaja sõnul ei jäänud nende maal “Õngu Sireli talu ahjude ehitus ja isa hobi” tasemelt märkimisväärselt alla 9. klassi õpilaste tööle.

 

Sildid: , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411