Reede, juuni 28, 2013
 

Jaanilised purustasid reisijarekordeid

OÜ Väinamere Liinid teatel sõitis reedel, laupäeval ja pühapäeval jaanipäevaks mandrilt saartele kokku rekordiliselt
29 241 inimest ning 9427 sõidukit, mis on u 2400 reisijat ja 1000 sõidukit enam kui mullu samal perioodil.
Esmaspäeval, 24. juunil purustati kõigi aegade ühe päevaga teenindatud sõidukite ja reisijate rekord, kui Saaremaalt ja Hiiumaalt läks tagasi mandrile kokku 15 422 reisijat ja 4727 sõidukit – see on pool kõigist kolme päeva jooksul saabunutest.
Väinamere Liinide teenindusjuht Anu Hiiuväin rääkis, et kõige keerulisemaks osutuski too rekordiline esmaspäev Kuivastu–Virtsu liinil, kui Kuivastust siirdus ühe päevaga üle väina 3583 sõidukit ja 11 219 reisijat. Mullu olid need numbrid 2822 sõidukit ja 9445 reisijat.
Ooteaeg küündis esmaspäeva õhtul 4,5 tunnini, samas kui aasta varem samal ajal oli ooteaeg alla tunni. “Sellisel ooteajal oli aga selge põhjus, sest ühe päevaga soovis Saaremaalt lahkuda 761 sõidukit enam kui mullu. See on pea viis laevatäit sõidukeid rohkem kui eelmise jaanipäeva lõppedes,” lausus Hiiuväin.
Rohuküla–Heltermaa liinil laabusid jaanipühad sujuvalt ja pikemaid ooteaegu sadamatesse ei tekkinud. Kes ei mahtunud kohe laevale, pääses igal juhul järgmisele reisile, mis väljus juba pooleteise tunni pärast. “Suur tänu reisijatele, kes e-pileti ostnuna tulid ka õigeks reisiks sadamasse, seetõttu jaotusid sõidukid ilusasti kõigi reiside vahel ära ja keegi ei pidanud liiga pikalt ootama,” ütles Hiiuväin.
Kokku teenindas Väinamere Liinid jaanipühade perioodil 20.–25. juunil Kuivastu–Virtsu liinil 19 271 sõidukit ja 55 521 reisijat ning Heltermaa–Rohuküla liinil 6343 sõidukit ja 19 406 reisijat. “Reisijatel on tekkinud kindlustunne, et Saaremaale ja Hiiumaale sõit on lihtne ja mugav. Müüt sellest, et saartele on raske pääseda, on murtud. Jälle julgetakse tulla tippajal sadamasse, sest tavaliselt ju ooteaegu ei ole. Sellised kasvunumbrid on julgustavad ja näitavad, et oleme õigel teel tulevikuplaane tehes,” märkis Anu Hiiuväin.

 

Sildid: ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411