Reede, mai 10, 2013
 

Väike konkurents kulub ära

Hiiu maakonna hooldekeskus kannab nime, mis idee järgi peaks katma kogu maakonna vajadusi. Tegelikult on selle nime taga Emmaste vallavalitsus üksi. Jätkuvalt.
Meenutame, et omal ajal kui riik Tohvri hooldekodu omavalitsustele üle andis, lubasid sihtasutuse asutajateks tulla kõik saare omavalitsused. Et nii ei läinud, jäi pealtnäha tühiste arusaamatuste taha à la “saatsite vale paberi”.
Nüüd tahaks Emmaste vald hooldekeskust laiendada ja pakub saare ülejäänud omavalitsustele taas võimalust tulla osakutega partneriteks. See on ka mõistetav, kuna hooldekodu laienduse ühe koha ehitushind on kõrge, u 66 000 eurot ja ühe omavalitsuse jaoks on see suur koorem.
Saab näha kas saare omavalitsused panevad seekord seljad kokku ja sünnib hea koostöö näide nagu on soovitanud Emmaste vallavanem Tiit Peedu?
Karta on, et koostööst ei saa asja ka seekord. Juba on välja käidud Hiiumaa haigla plaan hoolekande pool välja arendada. Linna­valitsus plaanib rajada eakate pansionaadi. Ka hooldusravikohti nähakse meelsamini Kärdla haiglas kuigi ka Tohvri neid endale sooviks.
Koostöö asemel on tekkimas konkurents, mis võib teenuse kvaliteedi ja hinna suhtele kasukski tulla.
10. mai 2013

 

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411