Reede, mai 3, 2013
 

Uued postmargid

Repro
Eile, 2. mail laskis Eesti Post käibele ühe uue postmargiploki ja kaks uut postmarki.
Postmargiplokk tutvustab Eesti esimest satelliiti ESTCube-1. Kehtivate kavade kohaselt homme hommikul kande­raketi Vega pardal kosmosesse lendava kuupsatelliidi (mõõtmetega 10x10x10 cm ja kaaluga veidi üle 1 kg) ehitasid Tartu ülikooli (koordinaator), Eesti lennuakadeemia, Tallinna tehnikaülikooli ja Eesti maaülikooli tudengid.
Satelliidi last on arendatud koostöös Soome meteoroloogiainstituudi ja Saksa kosmoseagentuuriga.
Satelliidi peamine eesmärk orbiidil on testida uudse kosmoselaeva mootori – elektrilise päikesepurje – tööpõhimõtet.
Indrek Ilvese poolt kujundatud postmargiplokk maksab 1 euro ja 10 senti ning Vaba Maa trükikojas on neid valminud 30 000.
Kaks uut postmarki jätkavad Euroopa riikide posti­administratsioone ühendava organisatsiooni PostEurop liikmesriikide ühisväljaannete traditsiooni, milles Eesti osaleb alates 1994. aastast. Tänavuse aasta väljaande teemaks on “Postisõidukid”.
Eesti väljaande kujundaja Jaan Saar on ühe margi motiiviks valinud kahe hobusega veetava postitõlla 19. sajandist ja teise margi motiiviks tänapäevase postiauto. Mõlema margi hind on 1 euro ja trükitud on need paaridena ühises poognas. Ühes müügipoognas on viis paari marke ehk kokku 10 marki. Muidugi saab neid osta ja kasutada ka ühekaupa. Trükitud on neid postmarke 100 000.
Tallinnas oli eile, postmarkide ilmumispäeval kasutusel oma päevakohane eritempel mõlema väljaande jaoks.

ELMO VIIGIPUU

 

Sildid: ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411