Reede, mai 31, 2013
 

Suuremõisa laste kultuurireis pealinna

Maikuu teisel päeval oli Suuremõisa koolimaja tühi, sest kogu koolipere oli kultuurireisil Tallinnas. Juba kell 10 ootas meid Estonia ooperimajas tore giid, kes tutvustas meile teatri lavatagust elu. Nägime, kuidas valmivad etenduste dekoratsioonid, kostüümid; kuidas grimmitoas tavalisest tantsijast sai tõeline pöialpoiss, kuidas kõik dekoratsioonid õigeaegselt lavale jõuavad jne. Peale seda vaatasime lasteballetti “Lumivalgeke ja seitse pöialpoissi”. Küll oli tore äratundmine, kui lavale tulid tantsijad, keda olime enne lava taga näinud.  Meie kooli lastele oli see esimene balletikülastus ja seepärast muljedki veidi erinevad. Enamusele etendus väga meeldis – nii muusika, tants kui ka kostüümid.
Pärastlõunane jalutuskäik viis meid Vabadussamba juurde ja sealt Kiek in de Kök-i, kust algas ekskursioon maa-aluses Tallinnas – Bastioni käikudes. Need olid tõelised salakäigud! Maa-alustes käikudes rändasime läbi aja, imetlesime vanade meistrite tööd, mis on vastu pidanud pikki sajandeid, saime teada käikude kasutusest eri aegadel. Ajarännak algas aastast 1219 ning kulges heli ja pildi saatel ning Ajarongi rataste kolinal tundmatusse tulevikku aastal 2219. Kui me maa peale tagasi jõudsime, oli tore näha, et kõik oli ikka nii nagu enne seda, kui maa-alla läksime.
Ja oligi aeg hakata koju Hiiumaale sõitma. Tore! Võimas! Vägev! Müstiline! – need on laste emotsioonid päevast Tallinnas. Selle toreda päeva eest täname Douglas Henderson Bein Reidi ja Toomas Remmelkoort. Aitäh!
KÜLLI KREEGI
õpetaja

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411