Reede, mai 31, 2013
 

Rahvusvaheline õppus St. Olal

Teisipäeval leidis Rohuküla sadamas aset rahvusvaheline päästeõppus, mille stsenaariumi kohaselt oli parvlaeval St. Ola juhtunud keemiaõnnetus.
Parvlaevade Regula ja St. Ola kapten Tiit Leis osales õppusel vaatlejana. “Ma olen elus igasuguseid õppusi näinud, aga see oli esimene kord, kui õppusel olid kasutusel ehtsad mürkained. Huvitav oli ka vaadata, kuidas toimus rahvusvaheline koordineerimine, sest kogu operatsioon käis inglise keeles,” rääkis kapten Leis.
Laevapere õppuse ajal pardal ei viibinud. “Meie ülesanne oli enne õppuse algust päästemeeskondadele laeva tutvustada ja vajadusel pakkuda tehnilist abi. Näitasime neile ette kõik ruumid ja evakuatsiooniteed. Seejärel läksime kaldale ja jälgisime õppuste kulgu sealt, kuna õppusel oli tegemist ikkagi tõeliste mürkainetega,” rääkis kapten.
Stsenaariumi kohaselt sisenes Portugali erikeemia meeskond kell 15 laevale, leidis kemikaalid ja tuvastas ained. Laevas oli seitse kannatanut, kes ootasid päästmist. Pärast Portugali meeskonna ohuhinnangut sisenesid laeva päästjad, kes esimeses järjekorras päästsid kannatanud ja andsid meedikutele üle, jälgides sealjuures, et saaste edasi ei kanduks. Õppusel osalesid ka keemiapäästevõimekusega Tallinna Kesklinna ja Lilleküla päästekomandod ning Pärnu päästekomando.

 

Sildid: ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411