Teisipäev, mai 14, 2013
 

Muuseumiööl tagasi nõukaaega

| Hiiu Leht
Mais toimuval üle-eestilisel muuseumiööl, 18. mail viiakse osa Kärdlast tagasi nõukaaega.
Osa linnast muutub elavaks käigumuuseumiks ehk koos minnakse tagasi nõukaaja 80ndatesse. Vabrikuväljakule tulevad nõukogudeaegsed sõidumasinad ja rekvisiidid, tehakse komejanti, vigursõitu, puhutakse puhkpilli, avatud on ajastukohane näitus ja esitletakse filme. Programmis huumor ja sportlikud etteasted, õhtul 80ndate disko­tants ja omaaegne kultusbänd Paradoks. “Programm on üles ehitatud läbi huumoriprisma ning tegu ei ole nõukogude režiimi ülistava üritusega, vaid stiilipeoga ja tagasivaatega lähiajalukku,” selgitas üks korraldajatest Indrek Elmend.
Ta kutsus üles kõiki hiidlasi peol lustima ja end ajastukohaselt riietama. Ka rariteetsed nõukogudeaegsed autod on paraadile oodatud. Samuti võiks kaasa võtta loosungid, piknikutekid ja -korvid. Tulemas on ajastukohaseid inimesi ja autosid ka Saaremaalt, Paidest, Tallinnast, Võrumaalt, Haapsalust ja Pärnust. Kõiki autoparaadist osavõtjaid oodatakse Vabriku­väljakule kell 14.45.
Tänavune viies muuseumiöö kannab alapealkirja “Öös on inimesi”.

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411