Teisipäev, mai 14, 2013
 

Muuseumiööl ohtralt elamusi

Tänavuse muuseumiöö teemaks on “Öös on inimesi”. Sel puhul avatakse kell 18 Kärdlas, muuseumi Pikas majas näitus kahest Hiiumaal elanud tuntud inimesest. Põhjust selleks annavad ka tähtpäevad: tänavu täitub 140 aastat Eesti süvamuusika rajaja Rudolf Tobiase ja 135 aastat kirjanik Aino Kallase sünnist.
Kell 19.30 algab kontsert, esineb segakoor Hiiula. Pärast seda linastub Kirsti Petäjäniemi film “Põletav armastus”, mis räägib Aino ja Oskar Kallase elust. “Kindlasti pakuvad vaatajatele huvitavat äratundmist mõned Kassaris filmitud lõigud,” ütles Kalev Kask Hiiumaa muuseumist.
Muuseumitöötajad korraldavad külastajatele äraarvamismänge, saab vaadata näitust “Moodne rehemaja”, kohalike kunstnike maale ja püsiekspositsiooni.
Hiiumaa muuseumi Kassari ekspositsioonimajas esitleb ajakirjanik Madis Salum oma raamatut “Kõik kadakad ei torgi”, õige aeg teda kuulama tulla on kella 18.30st. Järgmise tunni jooksul tutvustab Tiio Tepandi näitust Marie Underist, kelle sünnist möödus tänavu 130 aastat. Seejärel räägib Anu Hülg Kassaris Mäealuse külas suvitanud kirjanikest ja pärast teda pajatab Tiia Korv põnevaid lugusid suvekassarlasest Ott Arderist. Koos kuulatakse Arderi sõnadele kirjutatud laule ning külastajad saavad vaadata Peep Puksi dokumentaalfilmi Marie Underist “Lauluga ristit”.
Malvastes asuvas Mihkli talumuuseumis korraldatakse aareteotsimise mänge, need algavad kl 18.30, 19.30 ja 20.30.
“Muuseumiööl tahame pakkuda tasuta võimalust tutvuda kultuuripärandiga, just seetõttu avavad Eesti muuseumid ja mitmed mäluasutused kord aastas maikuus ühel õhtul uksed igale huvilisele,” selgitas Kalev Kask.
Pikk maja Kärdlas ja Mihkli talumuuseum Malvastes on laupäeva, 18. mai muuseumiööl avatud kl 18–23. Muuseumi Kassari ekspositsioonimaja on samal päeval avatud kl 10–23. Sissepääs muuseumidesse on tasuta.

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411