Reede, mai 10, 2013
 

Marge Vähter läheb presidendi vastuvõtule

Helja Kaptein | Hiiu Leht
Üks emadepäeval Hiiumaalt presidendi vastuvõtule kutustutest on Marge Vähter (36) Kärdlast, kes läheb sellest aust osa saama kogu perega.
Marge Vähter on palutud 12. mai emadepäeva kontserdile ja pärastlõunakohvile koos Vabariigi presidendi ja Evelin Ilvesega rahvusooper Estonia Sinisesse saali. Vastuvõtule läheb ta koos elukaaslase Siim Saarnaki (40) ja laste Steveni (16), Kevini (8) ja Emiliga (6).
Suur kirg – sport
Igapäevaselt võib Marge Väh­terit näha Hiiumaa polikliiniku registratuuris selgitusi jagamas ja arsti juurde soovijaid järjekorda panemas.
Kui tööaeg kella neljast läbi saab ja ta kitli varna riputab, saab Vähterist hoopis teine inimene. Teda võib näha võrkpallitrennis, jõusaalis ja metsas orienteerumas. “Minu kirg on sport,” kinnitas Vähter.
“Mul olid kõrged eesmärgid, soovisin oma tulemusi parandada, eriti kõrgushüppes ja tõkkejooksus,” rääkis Vähter, kes tahtis minna spordikooli. Unistusele tõmbas kriipsu peale ränk auto­avarii. Tütarlaps õppis siis üheksandas klassis, oktoobris sattus haiglasse, järgnes pikk taastumisperiood. “Tükk aega mõtlesin, mis on elu mõte,” meenutas ta. Kuid siis tuli keskkool, suur armastus ja pärast keskkooli lõpetamist sündis poeg Steven.
Pere kõige tähtsam
Kuigi pealinna arst ütles Vähte­rile, et tema sportlasekarjääril on nüüd kriips peal, hakkas Marge paranedes vaikselt taas spordiga tegelema, sest tahtmine oli suur.
Sport pole ta ainuke hobi. Vähter on ka naiskodukaitse Hiiumaa jaoskonna esinaine ja noorte kotkaste Kärdla rühma juht. Esinaise kohustused võtavad meeletult aega, aga Marge on veendunud, et igaüks peab tegema midagi oma riigi heaks.
Kõige tähtsamaks peab Marge siiski oma peret. Ta tahaks lastega palju rohkem koos olla, aga ka nemad on aktiivsed sportlased. Nende Kärdla kodu köögis ripub seinal täiskirjutatud kalender, kuhu kõik pereliikmed panevad oma igapäevased tegemised. Kevinil on mõnel päeval isegi kaks treeningut, Steven mängib nii võrk- kui jalgpalli ja lasteaialaps Emili käib juba kolmandat aastat Tt-stuudios tantsimas. Kui ka pereisa Siim Saarnak, kes töötab päästeametis, oma valvekorrad kalendrisse üles märgib, ongi kalender kirju.
Isa Siimu hobideks on jalg­rattasõit ja suusatamine. Kõigil pereliikmetel on rull­uisud ja tihti võib neid näha liuglemas Kärdla kergliiklusteel.
Maised unistused
Perekond Vähter-Saarnak elab Kärdlas kolmekordses kortermajas. Nagu õigetel hiidlastel ikka, on ka neil maamaja Emmastes. Suvel käiakse tihti Saarnaki laiul, kust kõik Saarnakid pärit, ning kus neil on oma maatükk ja mõnus ujumispaik.
Marge Vähteril on vaid üks unistus – et pere saaks endale päris oma maja Kärdla lähedale, et poleks vaja sõeluda korteri ja maamaja vahet ning lapsed saaksid tegeleda oma hobidega transpordist sõltumata.

 

Sildid: ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411