Reede, mai 24, 2013
 

Maavanem ootab kohtu otsust

Kõrgessaare vallavolikogu liige Artur Valk pöördus 22. aprillil Hiiu maavanema poole. Ta soovis õiguslikku hinnangut Kõrgessaare vallavolikogu 15. aprilli istungi ühe otsuse ja 19. aprilli istungi kokkukutsumise tähtaegadest kinnipidamise kohta.
Volikogu hääletas 15. aprillil Kõrgessaare valla ja Kärdla linna ühinemislepingu kinnitamist. Uus istung kutsuti kiiresti kokku kuna 15. aprilli hääletusel jäi ühinemisotsus volikogu toetuseta. 19. istungil olid kaks saadikut oma otsust muutnud ja ühinemissoov sai kinnituse.
Maavanem selgitas oma kirjas, et kuna Valk vaidlustas otsuse ka Tallinna halduskohtus, ei saa ta nimetatud haldustoimingute kohta õiguslikku hinnangut anda. “Ratsionaalsuse printsiibist lähtudes ootame ära halduskohtu seisukoha kaebuse menetlemise osas,” kirjutas maavanem Riho Rahuoja oma vastuses.
Samas viitas maavanem haldusmenetluse seaduse §-le 58, mille kohaselt haldusakti kehtetuks tunnistamist ei saa nõuda üksnes põhjusel, et haldusakti andmisel rikuti menetlusnõudeid või et haldusakt ei vasta vorminõuetele, juhul kui eelnimetatud rikkumised ei võinud mõjutada asja otsustamist.
“Selline lühike mitte­midagiütlev vastus – kuu ajase mõttetöö tulemus,” kommenteeris Artur Valk.

 

Sildid: ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411