Reede, mai 10, 2013
 

Ljudmilla legend jätkub

Kärdlas Rehemäel võeti hiljuti maha teleülekande­seadmeid kandnud ASi Levira mast, mida hiidlased tundsid Ljudmillana.
Helen Saluveer ASist Levira ütles, et kuna 80ndate algul püstitatud mastis olnud seadmed olid üle viidud
lähedalasuvasse uude masti, seisis mast pikka aega kasutuseta ning otsustati nüüd maha võtta. Hiid­lasi üle 30 aasta teeninud 110meetrine mast läks
vanarauaks.
Lõuapoolikust hiidlastelt sai mast kauni naisenime kunagise Hiiumaa täitevkomitee esimehe abikaasa järgi. Nimelt tõi too mees endale Ljudmilla-nimelise kaasa Moskvast. Hiiumaal, kuhu teleülekanded jõudsid Orissaare mastist, ei paistnud aga Venemaa igaõhtune uudistesaade Vremja. Selleks, et täitevkomitee esimehe abikaasa saaks kodulinna uudistega kursis olla, püstitati Kärdla lähedale mast, mille hiidlased ristisid Ljudmillaks.
Levira töötajad olid masti nimelegendi kuuldes väga üllatunud ja see meeldis neile sedavõrd, et nad otsustasid legendi jätkata: “Meil tuli selle toreda ajaloolise jutu peale mõte, et istutame sel aastal maha võetud masti asemele mõne kauni puu, millele saab nimeks samuti Ljudmilla. Siis saab see ilus legend edasi kesta.”

 

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411