Teisipäev, mai 7, 2013
 

Klassikaraadio tuleb Kärdlasse

Ülo Josing, ERR
Koolikontsertide sari “Klassikaraadio tuleb külla” jõuab Kärdlasse.
Kolmapäeval annavad kolm noort ja andekat muusikut Kirke Karja (klaver), Madis Meister (kitarr) ja Mattias Vihmann (metsasarv) Kärdlas Rudolf Tobiase nimelises muusikakoolis Uus tn 4 tasuta kontserdi.
Ansambli keskne muusik, 24aastane pianist Kirke Karja tegeleb džässiga, esitab kaasaegset muusikat ja on mänginud mitmetes ansamblites. Praegu tu­deerib ta Eesti muusika- ja teatri­akadeemias Ivari Ilja klaveri­klassis ning ka jazzmuusika osakonnas Raul Söödi juhendamisel. Kirke ansambli­partnerid on õpingukaaslased muusikaakadeemiast, kitarrist Martin Meister, kes teeb kaasa ansamblites Heliotroop ja Abraham’s Cafe ning metsasarveartist Mattias Vihmann, kes on mänginud nii ERSOs kui muudes orkestrites.
Kontserdil on kavas atraktiivsed ja populaarsed klassikapalad, muusikud tutvustavad esitatavat muusikat ja oma pille ning suhtlevad publikuga. Näiteks on kavas Saint-Saensi “Luik”, Mozarti “Türgi marss”, Ludvig van Beethoveni “Für Elise” jt.
Kontsert Kärdla muusikakoolis algab kolmapäeval,
8. mail kell 18.30. Oodatud on kõik muusikahuvilised – nii lapsed, noored kui ka täiskasvanud. Kontsert on tasuta.
Klassikaraadio algatas koolikontsertide sarja möödunud aastal ning ettevõtmist on saatnud kooliõpilaste ja õpetajate soe tähelepanu. Mullu anti Eestimaa koolides 22 kontserti.
Detsembris pälvis projekt “Klassikaraadio tuleb külla” Eesti Rahvusringhäälingu aastapreemia. Projekt konkureeris ka auhinnale “Aasta turundustegu” kõrvu Eesti suurettevõtete ja pankade turunduskampaaniatega.

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411