Teisipäev, mai 21, 2013
 

Hiiumaa hirvesarved näitusel Riias

Mai algul avati Riias rahvusvaheline jahitrofeede näitus, kus eksponeeriti ka Hiiumaal lastud hirvede peaehteid.
Eesti jahimeeste seltsi tegevjuhi asetäitja Andres Lillemäe ütles, et Eestist näitusele Trophy Grand Prix Riga 2013 saadetud üheksast hirvesarvede paarist neli olid pärit Hiiumaalt.
Riias korraldatud näitus on alles teine taasiseseisvuse aja Balti jahitrofeede näitus. Näitusel on esindatud kokku 750 parimat jahitrofeed Eestist, Lätist ja Leedust, lisaks jahitrofeede kollektsioon Valgevenest. Näituse avas Läti Vabariigi president Andris Berzins, kes rõhutas jahimeeste ja nende praktilise tegevuse olulisust looduse kaitsel ja majandamisel. Näitus jääb Riia linnale kuuluva ettevõtte Rigas Mezi ruumides avatuks 26. maini.
Riia näitusele eelnes aprillis näitus Jänedal, kus hinnati kahel viimasel aastal Eesti jahimeeste poolt kütitud jahitrofeesid. Seal kogusid kõrgemaid punktid just Hiiumaalt kütitud hirvede sarved. Hindamistabelist selgub, et hirvesarvede eest anti välja üheksa kuldmedalit, neist viis sarveomanikku kütiti Hiiu- ja kaks Saaremaal ning kaks Valgevenes. Hiiumaalt küttisid uhkeimad hirvetrofeed Deilor-Renato Tisler (221,41 punkti), Marek Kuum (219,78 p), Eduard Riisna (213,90 p), Indrek Sammal (213,58 p) ja Sven-Erik Lohu (210,84 p). “Hiiumaa jahimehed võivad saarel kütitud loomade üle uhkust tunda – põdra- ja punahirvesarved olid näituse võimsaimad, medaleid saadi pea iga saarel leiduva ulukiliigi trofeede eest,” kinnitas Hiiumaa jahimees Paavo Pruul.
Hiiu saare jahitrofeedest olid kuldmedaliväärilised ka üks paar põdrasarvi (küttis Paavo Pruul), ühed metsseakihvad (Deilor-Renato Tisler), üks ilvesekolju ja ilvese nahk (mõlemad Aleksander Kangur).
Muuhulgas oli pronksmedalit väärt talvel Paavo Pruuli poolt Hirmustes kütitud hundi kolju.                                HR

 

Sildid: ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411