Teisipäev, aprill 2, 2013
 

Trisch Kuffner: Õppimine on mäng

Täna valisin meie nõustamiskeskuse HUPS raamaturiiulist teose, mis peaks aktiivsele lapsevanemale pakkuma kasulikku lugemist ja praktilist tegutsemisainest.
Kuna suvepuhkused pole enam mägede taga ning lastelgi jääb rohkem aega koos oma vanematega veeta, siis usun, et jägmine lugemisvara pakub häid ideid, kuidas seda aega võimalikult sisukalt veeta.
Trisch Kuffneri “Koolieelikute tegelusraamat” sisaldab loomingulisi mänge ja ettevõtmisi kolme- kuni kuueaastastele lastele. Seda sirvides tekitas minus esialgu mõningast võõrastust kolmeaastase lapse nimetamine koolieelikuks, kuid kui see termin välja arvata, siis miks ka mitte – koos lapsega kasvamine, arenemine ja õppimine on igal juhul kasulik ja enamasti ka lõbus tegevus. Autor pakub välja väga lihtsaid ja ka veidi keerukamaid võimalusi, kuidas panna väikelaps oma ümbrust märkama ja sellega katsetama, õppima läbi praktilise tegutsemise.
Raamatus on tegelusi ja mänge vihmase ilma puhuks, köögis toimetamiseks, lugemise-arvutamise algoskuste omandamiseks, aga ka üllatuslikke nippe sünnipäevade ja pühade sisustamiseks. Muidugi pole välja jäänud ka meisterdamine ja muu loovusega seotud käeline tegevus. Mind võlus, et paljud väljapakutud ideedest ei vajanud peaaegu mingeid spetsiaalseid vahendeid – näiteks kuidas veeta kasulikult aega pilvi vaadeldes! Geniaalne, kas pole?!
Tule ja leia endale ja oma pisiperele kasulik raamat HUPS-i raamatukogust!

KRISTA LEISBERG
logopeed

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411