Teisipäev, aprill 30, 2013
 

Pühalepa muusikafestivali rosin

Tänavuse Pühalepa muusikafestivali külalisdirigendiks on Simon Carrington Suurbitanniast. Tegemist on ansambli The King´s
Singers asutajaliikmega, kes ühtlasi oli 25 aastat ansambli laulja ja kunstiline juht.
Carringtoni dirigeerimisel toimub 24. augustil kontsert Pühalepa kirikus, järgmisel päeval Tallinnas, Mustpeade majas. Tema juhatamisel saab Eesti publik nautida Austria heli­looja H.I.F.Biberi (1664–1704) vanamuusikateost “Vesperae longiores ac breviores”. Teose esitab Collegium Musicale Fest, solistid ja barokkansambel. Tegemist on festivalikoosseisuga, suur osa lauljatest on seotud kammerkooriga Collegium Musicale.
Pühalepa muusikafestival toimub tänavu 22.–25. augustil. Nagu eelmiselgi korral, on selle keskmes  vanamuusika ja Hiiumaalt pärit helilooja Erkki-Sven Tüüri looming. Igal festivalil on soov pakkuda publikule võimalust nautida muusikat mõne välismaise tippdirigendi juhatamisel. Samuti on oma koht festivalikavas Hiiumaa kohalikel muusikakollektiividel.

 

Sildid: ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411