Teisipäev, aprill 23, 2013
 

Ka teine arvamus võib olla õige

Võiksime lõpuks ometi välja kasvada nõukaaegsest mõttemallist à la “partei arvamus ja vale arvamus”. Aga võta näpust!
Kui Hiiu maavalitsuses arutati, kuidas jääteed hiidlasi teenima panna, tõusis protestimõmin, kui mõne arut­elul osalenu arvamus erines “valdavast” arvamusest. “Teisitimõtlejal” oli isegi raskusi oma lause jätkamise ja mõtte selgitamisega.
Sama juhtus kahe omavalitsuse ühinemisotsuse hääletamisel Kõrgessaare volikogus – vastu hääletanud volikoguliikmete otsus oli “vale” otsus ja neid mõjutati seda muutma. Kuidas, seda me ei tea, kuid kahe saadiku meelemuutus toimus üllatavalt kiiresti: esmaspäeval “vale” vastuhääl, reedel “õige” poolthääl.
Ka ajakirjanikud on sama kogenud: teed kiitva loo ja valitseb vaikus, aga pruugib juhtida tähelepanu kitsaskohtadele, kui toimetuses hakkab telefon helisema.
Võimulolijate või liidrite jutule kaasakiitmine on muidugi mugavam, aga nende räägitu ei pruugi sugugi iga kord olla ainuõige. Ka nemad on inimesed, ka nemad eksivad ja tavaliselt ei meeldi neile oma vigu tunnistada. Nii et kui me teist arvamust ei kuula, võime juhi “omaenese tarkusest” ka rappa jõuda.
Hiiu Leht leiab, et arvamuste paljusus on tegelikult väärtus ja teistsuguse arvamuse ärakuulamine  kultuurse inimese tunnus.

23. aprill 2013

 

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411