Reede, aprill 12, 2013
 

Hiline linnukevad algas ometi kord!

Pikalt puhunud põhjakaarte tuuled hoidsid õhu jahedana ega lasknud rannikujääd liikuma, mistõttu rand püsis silmapiirini jääs. Koos kevadise lumesajuga hakkas jää liikuma ja 8. aprilli lõunaks oligi jää Kärdla rannast läinud.
See päästis jäävangis olnud veelinnud. Kohe olid kohal ka esimesed ristpardid, sõtkad, jääkosklad, laulu­luiged, kes andsid märku, et veelindude kevadränne on alanud. Kohale on jõudnud ka lõokesed, kuldnokad, kiivitajad ja sookured.
Kuna aprillikuu teine pool saab soe olema, jõuavad meie põldudele toituma suured hanede ja laglede parved koos laululuikedega, kelle suur hulk pakub vaatlejaile elamusi. Ka Kanada lagled on juba põldudel koos kiivitajate ja sookurgedega ametis toiduotsimisega.
Kestab ka hangelindude läbiränne põhja suunas, nemad ruttavad pesitsusaladele, mis asuvad Põhja-Soomes. Kuigi ilmad, eriti ööd, on püsinud jahedad, on kohale jõudnud juba üle 30 liigi linde ja ilmade soojenemisega see arv jõudsalt kasvab.
VELLO TARNING
linnuvaatleja

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411