Reede, aprill 19, 2013
 

Aviese lennukit tabas kaks riket üksteise järel

Reede hommikul Tallinna suundudes kadus Jetstreami lennuki hüdrosüsteemis rõhk. Eelmisel õhtul Kuressaares vahetati lennukil hüdrovoolik, millest oli avastatud leke. Kõik avariisüsteemid toimisid, maandumine kulges sujuvalt, lennuamet ja ministeerium uurivad asja, kirjutab Eesti Päevaleht.
Lehele tulnud vihjed olid murettekitavad: reede hommikul oli Kuressaarest Tallinnasse lennanud Aviese lennukil juhtunud midagi, mis raskendas maandumist. Nii nagu ka Tallinn–Kärdla–Tallinn liinil, jäi ka ära Talinnn–Kuressaare–Tallinn reedeõhtune reis.
Pärast nädalast uurimistööd õnnestus Päevalehe ajakirjanikul vaneminspektori Margus Keermani, Aviese juhi Allan Solli ja Tallinna lennujaama avalike suhete juhi Lauri Linnamäe vastusest kokku panna pilt, mis neljapäeval ja reedel juhtus.
Hiiu Lehe järelpärimisele, miks reedene lend ära jäi, Aviesilt mingit vastust ei tulnud, ka Aviesi lepingupartneri Hiiu maavalitsuse maasekretär Piret Sedrik ja Kärdla lennu­jaama direktor Allan Mäll teadsid vaid seda, et põhjus on tehnilist laadi.
Päevaleht teatab, et neljapäeva õhtul avastati Kuressaares maandunud lennuki Jetstream 32 hüdrovooliku leke — voolik oli purunenud ja see asendati. Reede hommikul võttis lennuk peale paar reisijat ja lendas tagasi Tallinna. Lennujaamale lähenedes teatasid lendurid, et lennuki hüdrosüsteemist kadus rõhk. Jetstream maandus Tallinna lennuväljal ise ja õnnelikult.

 

Sildid: , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411