Reede, märts 1, 2013
 

Seitsme(!) tantsuga piirkonnavoorus

Eike Meresmaa
Tiina Tantsustuudio ehk Tt-stuudio pääses Koolitantsu piirkondlikku vooru seitsme tantsuga.
Nii suurt arvu tantse nagu tänavu, pole varem Hiiumaalt piirkondlikku vooru pääsenud. “Päris tavapärane see pole, ehkki kui ühel stuudiol on palju rühmi ja mitu õpetajat võib piirkondlikku vooru pääseda ka kümnekonna tantsuga,” ütles ka Tt-stuudio ainuke tantsupedagoog Tiina Kaev.
Pärnusse kontserdile sõidab Tt-stuudio viis rühma, esimene ja teine rühm esitavad kumbki kaks tantsu. Need on V rühma “Liivaloss”, IV rühma “Jaanimardikad” (pildil), III rühma “Igavik”, II rühma “Virmalised” ja “Tüütu putukas” ning I rühma “Vihmaloits” ja “Lustlik lilleaed”.
Mullu pääses Tt-stuudio piirkondlikku vooru nelja tantsuga ja sai kiita tantsude sisu eest. Tänavu kiitis žürii neid emotsionaalsuse ja tantsurõõmu eest. Kaev vahendas Koolitantsu žürii liikmete arvamust, et tantsud olid lastele eakohased ja neile meeldis tantsida ning et tantsuõpetaja käekirja iseloomustab selgepiirilisus ja kindel rütm.
Tiina Kaev tunnistas, et raske on Hiiumaalt hinnata koolitantsu üldist taset, kuna ta näeb tantsimas peamiselt vaid oma õpilasi. Maakonnavooru tulemuste põhjal julges ta siiski oletada, et nende tase on päris hea.

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411