Reede, märts 22, 2013
 

Huvi omavalitsuste ühinemise vastu suur

Esmaspäeval kogunes Kõrgessaare vaba aja keskusesse kahe omavalitsuse, Kärdla ja Kõrgessaare ühinemist arutama hinnanguliselt 70 inimest, kellest registreerimislehel pani end kirja 53. Registreerunutest 46 olid Kõrgessaare valla elanikud. Kohal olid ka ühinemise juhtkomisjoni liikmed mõlemast omavalitsusest, puudus üks liige.
Rahvakoosoleku avasõnaks said võimaluse volikogu juhid: Kõrgessaare vallavolikogu esinaine Aili Küttim ja Kärdla linnavolikogu esimees Ivo Eesmaa.
Kõrgessaare vallavanem Jaanus Valk ja abivallavanem Katrin Sarapuu esitlesid kahe omavalitsuse  erinevusi-sarnasusi ning ühinemise plusse ja miinuseid.
Küsimuste- ja ettepanekute vooru kõige olulisem muudatusettepanek puudutas volikogude valimissüsteemi: praegu on ühinemislepingus kirjas, et uue volikogu valimine toimub kahes valimisringkonnas, koosolekul tehti ettepanek, et võiks olla üks valimisringkond.
Toimunut protokollis Kärdla linnasekretär Helika Villmäe.
Koosolekul osalenud Hiiu maavanem Riho Rahuoja ütles, et nähtust jäi talle hea mulje: rahvast oli Kõrgessaare valla kohta palju, saalitäis, kõik kohalolnud poliitikud toetasid ühinemist ja esitatud küsimused olid asjalikud. “Oli näha, et inimesed on ühinemisleppe projekti põhjalikult läbi lugenud ja asja võetakse tõsiselt,” ütles maavanem.
Järgmine arutelukoosolek toimub täna Kõpus, järgmine teisipäeval Kärdlas.

 

Sildid: , , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411