Reede, märts 8, 2013
 

Hiiumaa kunstnike tööd jõuavad Prantsusmaale

Harda Roosna | Hiiu Leht
Sel nädalavahetusel asuvad Prantsusmaa poole teele näitustekorraldaja Ott Lambing ja maavalitsuse haridus- ja kultuurinõunik Ermo Mäeots kaasas 12 maali ja kaheksa fotot ehk näitus “Päevasaare tere!”.
Teisipäeval, 12. märtsil Neuville-sur-Saône linnas noorte kunsti- ja loomekeskuses avataval näitusel tutvustavad oma loomingut Ott Lambingu kunstistuudio õpilased Eliise Harjak (1994), Luisa Harjak (1997), Inger-Liis Hein­soo (1997), Katrin Juursalu (1995), aga ka täiskasvanud kunstnikud: fotograafid Toomas Kokovkin (1960), Tuuli Tammla (1982) ja Triin Lukas (1984) ning eri eas kunstnikud Liia Lüdig-Algvere (1950), Ott Lambing (1955), Mariann Lambing (1981) ja Ingrid Tärk (1998).
Ühisnäitus, kus vanima ja noorima autori vanusevahe on 48 aastat, on koostajate sõnul mõeldud näitama väikese Hiiu saare järjepidevust ja loomingulist võimekust. Näitus jääb avatuks kuni 6. aprillini. Selle korraldamist toetavad ettevõtja ja kultuurimetseen Enn Kunila, Hiiu maavalitsus, Eesti kultuurkapital ja Recado Meedia.
Näitusel on tore seos ka mulluse Hiiumaa kunstnike ühisnäitusega Moskvas. Nimelt tegi Kõpu poolsaarel suvitav Maria Peicaud eelmisel suvel ettepaneku, et hiiu kunsti võiks esitleda ka tema kodulinnas Neuville-sur-Saône´s. Peicaud on hea tuttav festivali Hiiumaa Homecoming korraldavate Moskva muusikutega, kes samuti Kõpus suvitavad ning viisid hiiu kunsti Venemaa pealinna.
Ott Lambing meenutas, et 1994. aastal toimus Kärdlas prantsuse kunstniku Dominique Ficot näitus, nüüd 19 aastat hiljem rändab killuke hiiu kunstnike töödest Prantsusmaale.

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411