Teisipäev, veebruar 12, 2013
 

Saare omavalitsustes tuleb pisike palgatõus

Enamus Hiiumaa omavalitsustest on leidnud tänavu võimaluse tõsta allasutuste töötajate palka viis protsenti, elukalliduse tõusu jagu.
“Eelmise aasta eelarvelaekumiste üle pole põhjust nuriseda,” ütles Pühalepa vallavanem Ants Orav jaanuarikuisel vallavolikogu istungil.
Vallavanem märkis, et aastatepikkuse eelarvedistsipliini järgimise tulemusena ei pea vald võtma laenu projektide elluviimiseks, vaid omapanus kaetakse valla eelarvevahenditest. “Põhitegevuse osas saame läbi ilma käibekrediidita ja riik meile tasandusfondist vahendeid ei maksa,” lisas vallavanem.
Ta tõdes, et lennukaid plaane vald ei pea ja loosungeid ei hüüa, vaid ajab vaikselt oma asja. Siiski kinnitas Pühalepa vallavolikogu eelmisel teisipäeval ühehäälselt tänavuse aasta eelarve, mis toob valla ja allasutuste töötajatele viieprotsendilise palgatõusu.
Vallavanema enda astmepalk kasvas samuti 5 protsendi ehk 79 euro võrra, seniselt 1584 eurolt 1663 euroni.
Palgatõus viis protsenti
Käina vallavolikogu poolt jaanuari lõpus vastu võetud valla tänavuse aasta eelarves on arvestatud kõikide allasutuste, aga ka vallavalitsuse töötajate viieprotsendilise palgatõusuga tagasiulatuvalt aasta algusest.
Käina gümnaasiumis ja Käina lasteaias ootab pisut suuremgi, kümne- kuni viieteistprotsendiline palgatõus madalamapalgalisi nt kasvataja abi ametikohal töötajaid. Nii kooli kui lasteaia noorem­õpetajatel ja õpetajatel on oodata keskmiselt kümneprotsendilist, vanempedagoogidel viieprotsendilist palgatõusu. “Konkreetse palgakokkuleppe sõlmib iga allasutuse juht,” lisas Käina vallavanem Jõpiselg selgituseks.
Ka Emmaste vallavolikogu kinnitas eelarve, kus valla palgal olevate töötajate kuutöötasu tõsteti viis protsenti.
Samuti on Kõrgessaare valla personalikulude tõusuks eelarves märgitud viis protsenti. “Allasutuse juhtidel on vabad käed, kuidas seda raha jagada,” ütles Kõrgessaare vallavanem Jaanus Valk. Ta ei osanud öelda, palju kellelgi palk tõuseb, aga arvestatud on ka miinimumpalga tõusuga.
Kärdla kohendab miinimumi
Kärdla linnavalitsuse teabejuht Annely Veevo ütles, et neil 1. jaanuarist palgatõusu ei ole planeeritud ja linna allasutustes tõuseb miinimumpalka saavate töötajate tasu vaid seoses miinimumpalgamäära muutumisega.
Linnavalitsus on siiski ette valmistanud muudatusettepaneku menetluses olevale tänavuse aasta eelarvele, et lisada 1. märtsist Kärdla lasteaia ja Kärdla muusikakooli töötajate palgatõusuks viis protsenti täiendavaid vahendeid. Kas palgatõus tuleb, selgub veebruarikuu volikogus.
Kärdla ühisgümnaasiumi pedagoogide palgatõusu täpne suurus selgub lähiajal ja see sõltub vaid riigieelarveliste hariduskulude vahendite kasvust.

 

Sildid: ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411