Teisipäev, veebruar 12, 2013
 

Kõrgessaare esitas Kärdlale ühinemisläbirääkimiste kutse

Reedesel istungil kiitis Kõrgessaare volikogu häältega seitse poolt ja üks erapooletu heaks eelnõu, millega vald teeb Kärdla linnale ettepaneku alustada läbirääkimisi ühise omavalitsuse moodustamiseks.
Vallavolikogu esinaine Aili Küttim ütles: “Olen seda meelt, et kui Hiiumaad ei hakata terviklikult majandama, läheb asi siin veel hullemaks.” Ta lisas, et kahe omavalitsuse liitumine pole ette ära otsustatud ning läbirääkimised on igal juhul kasulikud.
Volikogu liige, opositsioonis olev reformierakondlane Artur Valk ütles, et volikogu liikmete valdav suhtumine oli, et peamine pole mitte läbirääkimiste kiirus, vaid mõlemaid osapooli rahuldav ühinemis­leping ning oluline on ka kogukonna teavitamine ühinemisläbirääkimiste käigust ja eesmärkidest.
“Olen kindel, et lõpliku otsuse teeb Kõrgessaare vallavolikogu lähtudes rahvahääletuse tulemustest. Olulisim on vallarahva tahe, aga rahvas peab olema ka teadlik, mis saab olema, kui Kõrgessaare ja Kärdla ühinevad,” selgitas Valk, kes ise hääletas läbirääkimiste poolt.
Ta kutsus vallakodanikke üles arvamust avaldama ja kui vaja, ka vallavalitsejatele sel teemal küsimusi esitama.
Läbirääkimised algavad, kui Kärdla volikogu esitatud kutse vastu võtab. Kärdla linnapea Georg Linkov ütles, et teema tuleb arutusele linnavolikogu 21. veebruari istungil.
Selleks, et ühinemine saaks toimuda enne sügisesi valimisi, peavad kõik ühinemisprotseduurid olema tehtud aprilli keskpaigaks.

 

Sildid: , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411