Reede, veebruar 15, 2013
 

Koostöökogule laekus rekordarv toetusetaotlusi

Hiidlaste Koostöökogu hindamiskomisjoni silme eest käib seekordses voorus läbi erakordselt suur arv taotlusi – 113.
Meetmesse 1 ehk ühistegevuse toetusmeetmesse laekus 26, ettevõtja väiketoetuse meetmesse 3 24, meetmesse 5 ehk kohaturunduse meetmesse 22 ja elukeskkonna invetseeringute meetmesse nr 6 koguni 41 taotlust.
Kokku laekus taotlussoove üle 800 000 euro, mis kaugelt ületab jagada oleva rahasumma. Vastavalt Hiiumaa arengustrateegia rakenduskavale on seekordses voorus jagada vaid 270 000 eurot. Lisaks võib laekuda veel ületulevaid summasid eelnevate voorude jooksul kasutamata jäänud eraldistest.
Meetmest 1 küsitakse toetust üle pooleteise korra enam kui on raha jagada, meetmest 3 ja 5 ligi kaks korda nii palju kui jagada. Rekordi lööb meede 6, kus taotlusi tuli enam kui 500 000 euro eest ehk taotlussuma ületas jagatava summa viiekordselt.
Hindamiskomisjon moodustab projektide pingerea. On juba ette arvata, et suur hulk taotlusi jääb rahuldamata.
“Kuna Hiidlaste Koostöökogu on seotud halduslepinguga, venivad seekordse taotlusvooru hindamise ja tulemuste kinnitamise protseduurid pikemaks, et täita PRIA uuenenud nõudmisi,” lisas Hiidlaste koostöökogu tegevuskeskuse juhataja Reet Kokovkin.

 

Sildid: ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411