Reede, veebruar 1, 2013
 

Hiiu-Saare jääteel kerkisid sillad üles

Esmaspäeval panid AS-i Eesti Teed töömehed Saaremaa–Hiiumaa vahelisel jäätrassil kahte kohta jääpragudele prussidest sillad peale, kuid eile hommikuks olid need üles kerkinud ja jääteed avada ei saanud. Nüüd ootavad trassi rajajad külma, alles siis minnakse taas jääteed tegema.
Mati Vatsfeldt, kes enam kui 40 aastat teetööline olnud, ütles, et tema pole varem sellist asja näinud, et ühe ööga ajab meetrikõrguse jäävalli laevateest kuni Paaste alla välja. “Siin Triigi pool on olukord üsna hull, sest kergitas sillad üles ja jääkuhilaid on näha mitme kilomeetri ulatuses,” kirjeldas jäätrassi valvuriks palgatud Vatsfeldt.
Argo Paju, üks neljast töömehest arvas, et sellise vingerpussi tegid neile nii tugev tuul kui merevee tõus ja langus. “Need sillad olid veidi üles kerkinud juba siis, kui me esmaspäeva õhtul Hiiumaa poolt tagasi tulime, aga hommikuks olid sootuks pealt ära. Hiiumaa alla võttis prao sisse, suure lahmaka murdis lahti ja nihutas meiepoolse jääpanga alla. Oleksid jääservad kohakuti, saaks silla uuesti peale teha, aga üks jääpank jooksis teise alla,” rääkis Paju. Seesama ühe jääpanga teise alla surumine kergitaski puidust sillad üles.
“Neli päeva teed usinasti tööd ja kõik on otsas jälle. See teeb meele sandiks. Korjasime oma asjad mere pealt kokku ja läheme uuesti siis, kui külma teeb,” arvas Paju eile õhtul. Mereilmateade andis neljapäevani tormihoiatuse, neljapäev kaasa arvatult.
VELJO KUIVJÕGI

 

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411