Teisipäev, jaanuar 8, 2013
 

Laste hirmutamise eest kuu aega aresti

Neljapäeval pääseb arestimajast Erland Aas, keda Pärnu maakohus karistas kuuajalise arestiga laste teadliku, korduva ja pahatahtliku hirmutamise eest.
Pärnu maakohus mõistis novembris süüdi Pühalepa valla elaniku Erland Aasa, kes suvel kimbutas Katre motellis peatunud õpilasi ja karistas teda 30päevase arestiga. Aasa on viimasel neljal aastal õiguserikkumiste eest karistatud kümme korda.
Sel suvel peatusid Pühalepa vallas asuvas Katre motellis kooliekskursioonil olevad Põlva ühisgümnaasiumi õpilased. Öösel tülitas neid motelli ühes puhkemajas elav Erland Aas, kes käitus pahatahtlikult ja kasutas õpilastega suheldes ebasündsat väljendit. Ta peksis laste tubade ustele, nõudes uste avamist ning hirmutas lapsi, rikkudes nende rahu. Juhtunust teavitati politseid ja paanikas lapsed viidi motellist ära teise ööbimiskohta.
Tunnistaja K.J., aga ka mitmete teiste ütlustest selgub, et alkoholilõhnadega Aas silitas ta õlga, üht teist poissi hakkas vastu nägu lööma, aga ei löönud siiski, ning kolmandale poisile ütles, et too kaotab täna oma süütuse.
Kohtuistungil õigustas Aas õpilaste tubadesse tungimist sellega, et ekskursioonibussi juht tuli kella ühe ajal öösel talle kurtma, et õpilased lärmavad ega lase magada. Bussijuht seda ei kinnitanud, ütles, et magas terve öö ega kuulnud mingit lärmi. Hiljem Aas muutis enda ütlusi ja väitis, et ta ise eeldas, et bussijuht tahab magada ning läks lapsi keelama, et nad ei lärmaks. Samas ilmneb kõigi kohtuasjas ütlusi andnud laste räägitust, et mingit lärmi ei olnud ja lapsed olid vaikselt enda tubades.
Kohus leidis tunnistajate ütlustele tuginedes, et Aas siiski tülitas pahatahtlikult Katri külalistemajas viibinud õpilasi: kasutas nendega suheldes kõrgendatud häält, nõudis ustele pekstes ja valjuhäälselt tubadesse sisselaskmist, riidles, keelas uste lukustamise ja võttis ära toavõtmed, lähenes õpilastele füüsiliselt katsudes õlga, võttes ümber kinni, silitades ühe õpilase juukseid ning kasutas alaealistega suheldes seksuaalse alatooniga väljendit. Kohus märkis, et Erland Aasa süü oli suur, kuna ta pikema aja jooksul rikkus teadlikult, korduvalt ja pahatahtlikult alaealiste rahu, kes igati püüdsid vältida kokkusaamist temaga ning karistas teda kuuajase arestiga.
Erland Aasa on karistatud korduvalt, neljal korral kriminaalkorras ja väärteo eest 12 korral.
Teda on karistatud nii lühiajaliste arestidega kui rahatrahvidega, kuid kohus leidis, et määratud karistused ei ole talle mõju avaldanud, vaid ta on jätkanud õigusrikkumiste toimepanemist.
Kärdla politseijaoskonna vanemkomissar Avo Kail ütles Hiiu Lehele, et kuigi politsei on omalt poolt teinud kõik, mis võimalik, et huligaanit­sejat korrale kutsuda, pole Pühalepa valla­valitsus  omalt poolt midagi ette võtnud selleks, et Erland Aas Katre motelli omanikke ja külalisi ei tülitaks ning majutuskoha mainet ei kahjustaks.

 

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411