Teisipäev, jaanuar 15, 2013
 

Heiki Nabi sai kultuuripärli ja kindla koha igale laevale

Helja Kaptein | Hiiu Leht
Lisaks Hiiumaa kultuuriaasta väärikaimale tunnustusele, Kultuuripärlile ja 1900eurosele preemiale, sai Heiki Nabi laevakompaniilt broneeringu kõikidele Hiiumaa liini parvlaevareisidele.
Kolmandat korda pälvis Hiiumaa kultuuripärli tiitli sport – seekord Londoni olümpia­mängudel kreeka-rooma maadluse hõbemedali võitnud maadleja Heiki Nabi.
“Mul on väga hea meel, et kodusaar mind tunnustas, iga tunnustus on alati meeldiv,” ütles Nabi Hiiu Lehele ja rääkis, et käesolev aasta möödub treeningute tähe all. “Pean saama tagasi enda tavalisse ellu ja treening­rutiini,” selgitas Nabi ning vabandas, et tunnustamispeole ei jõudnud.
Hiiu maavanem näitas Emmaste koolimajja maakonna kultuuri- ja spordihooaja avapeole kogunenutele Kultuuripärli meenet ning Saaremaa laevakompanii poolt antud kaarti, mis tagab Nabile broneeringu igale Hiiumaa vahet sõitvale laevale. Pühapäeval andis
Rahuoja Tallinnas selle sportlasele üle.
Maavanem ütles, et leppis laevakompaniiga kokku, et sellise kaardi saab iga hiidlane, kes tuleb olümpialt medaliga.
Priidu Niit: Ka minu olümpia tuleb
“Tänan hiidlasi pideva toetuse eest ja tõsine töö käib, et see praamisõidukaart lõpuks saada,” naljatas Hiiumaa parima meessportlase tunnustuse pälvinud Priidu Niit.
Ta rääkis, et suvel loodab saada niisugusesse vormi, et ka MM norm, 64 meetrit täis tuleks ning sõnastas eesmärgi – nelja aasta pärast Rio olümpiamängudel kaheksa hulka jõudmine oleks hea tulemus. “Kaheksa aasta pärast peaks olema minu olümpia, sest kettaheide on vanade meeste ala,” lubas Niit.
Kultuur vääriks majandusülevaadet
Kultuurivaldkonna preemiad pälvisid Käina kooliteatri lavastaja Tiia Korv, Käina kultuurielu edendaja Ly Meldorf, tantsupedagoog Tiina Kaev, Kõrgessaare valla kultuurielu rikastaja Katrin Sarapuu, naiskoor Anna dirigent Helle Nittim ja ajaloohuviline Kärdla elanik Otto Mägi.
Maavanem Riho Rahuoja tegi ettepaneku maakonna majandusülevaadete koostajatele, et edaspidi võiks selles olla ka loomemajanduse peatükk, sest saare kultuurielu on nii rikas.
Tänavusel pärandiaastal teevad hiidlased ettevalmistusi suureks laulu ja tantsu­peoks, tähistavad Käinas sündinud helilooja Rudolf Tobiase 140. sünniaastapäeva, annavad kirjastusele kogu­teose Hiiumaa käsikirja ning korraldavad palju muid kultuuri- ja spordisündmusi.

 

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411