Reede, detsember 28, 2012
 

Sokid Hiiumaa sõdurpoistele

Naiskodukaitsja Ulvi Kark-Jaarma sai innustust ühe sõdurpoisi ema, Kaia Toomi mõttest ja Saaremaa naiste algatusest ning kutsub sõjaväes aega teenivatele Hiiumaa noormeestele sokke kinkima-kuduma. “Saarlastel on see kampaania käinud juba mitu aastat, aga Hiiumaal see asi käima ei ole läinud. Meie poistel ja nende vanematel on selle üle kurb meel,” selgitas Kark-Jaarma. “Kõige külmemad ajad on ju alles ees ning nüüd on hea võimalus kinkida oma poistele südamesoojusega tehtud soojad sokid,” lisas ta.
Praegu teenib kaitseväes paarkümmend hiidlast. Kaitseväes aega teeniv Siim Romanov jagas rõõmsat emotsiooni, kuidas temagi sai kingiks Saaremaa naiste kootud sokid ja rinnamärgi “Olen saarlane”, kuna nende väeosas on saarlasi vähe.
Kui kellelgi on laatadest või kingikottidest järgi jäänud suuremaid sokke, võiks need tuua kaitseliidu Hiiumaa malevkonna staapi Kärdlas Väike-Sadama 14. Õueväraval on telefoninumber, millele tuleks helistada, siis korrapidaja tuleb ja võtab annetuse vastu. Sokke võib tuua ka Hiiu Lehe toimetusse Vabrikuväljak 1 ja Tuuru majas asuvasse Lauruse poodi. Veel jõuab ka uusi sokke kududa, sest sokke ootavad kampaania algatajad reede, 4. jaanuarini. Sokkide juures võiks olla ka kaardike kuduja nime ja telefoniga.
Kui vajalik hulk sokipaare koos, on need Tallinna lubanud toimetada Hiiumaa noortekogu Ankur liikmed, kes pealinnas õpivad.
Ulvi Kark-Jaarma pakkus, et sokikampaaniat võiks toetada külaseltsid ning omalt poolt lubas kõige rohkem sokke annetanud inimesele teha südamekujulise martsipanist tordi nagu lisatud pildil.

 

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411