Reede, detsember 21, 2012
 

Kärdla terviseprojekt tõmbas otsad kokku

Helja Kaptein | Hiiu Leht
Poolteist aastat kestnud Kärdla terviseprojekt lõppes kokku­võtva tunniga, kus projektijuht Margit Kagadze analüüsis tehtut ja tänas kaasaaitajaid.
Esmaspäeval said Kärdla linna­valitsuse saalis kokku need, kes vähemal või suuremal määral kaasa aidanud Kärdla terviseprojekti edukale kulgemisele.
Projekti aruanded saavad kaante vahele alles jaanuari lõpus, aga ülevaate ja tänusõnad tahtis projektijuht juba vana aasta lõpus kaasa­aitajatele edastada. Kagadze tänas kõiki selle eest, et nad on aidanud kaasa väikestest tükkidest terviku moodustamisel.
“Jõulude ajal mõeldakse head tegemise peale ja öeldakse üksteisele sooje sõnu – siis on ka aeg teha endale head,” ütles Kagadze.
“Me pole harjunud endale pai tegema ja hoolitsema oma füüsilise ja vaimse tervise eest, aga seda tuleks teha. Muuseas, ka headel mõtetel on suur mõju meie tervisele,” selgitas projektijuht, miks just tervise teematoad ellu kutsutud said.
Tähelepanu suunamine oma tervisele
Projekt kasvas välja Kärdla linna terviseprofiilist, kus selgus, et lisaks füüsilisele keskkonnale on oluline ka psühhosotsiaalne keskkond, suhted ja kliima töökohas. Projekti üks eesmärke oli tutvustada Kärdla elanikele uusi tervisespordialasid ja suunata neid nende juurde.
Pooleteise aasta jooksul said huvilised osaleda 18 tervise­tunnis ja 16 tervise teema­toas.
“Projekti toel said innustust ja pöörasid rohkem tähelepanu oma tervisele paljud tööinimesed,” kinnitas Kagadze.
Tagasisidelehtedel on kirjas, et toitumise ja vaimse tervise teema huvitaks jätkuvalt. Enim kõnetasidki inimesi samateemalised teematoad – nendest osavõtt oli rahvarohkeim. Kõige vähem osalejaid, viis, oli ühes teematoas, kõige osalejaterohkemas oli 117 osalejat. Valitud teemad olid sellised, et ka osalejate nappuse korral ei jäänud ükski tervisetund päriselt ära.
Kärdla linna haridus- ja sotsiaalosakonna juhataja Elge Härma rääkis, et projektiga alustades tundus see põneva väljakutsena ja Margit Kagadze tegigi sellest midagi täiesti erilist. “Ta pani sellesse kogu oma hinge,” ütles Härma, tänas linnakodanike nimel tehtu eest ja soovis uusi mõtteid uuteks projektideks
Projekti “Vaimse ja füüsilise tervise edendamine Kärdla tööealise elanikkonna hulgas” rahastas Euroopa sotsiaalfond.

 

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411