Reede, november 9, 2012
 

Tühjaksjäänud majja kolis moepood

Helja Kaptein | Hiiu Leht
Pärast seda kui Kärdlas Vabaduse 4a asunud pood uksed kinni pani, jäi endine “ärimaja”, kus eri aegadel tegutsenud viis erinevat kauplust, päriselt tühjaks. Laupäeval sai maja rõõmustada äsja sisse kolinud moepoe üle.
Moe Muusa nime kandva poe omanik Liisi Kummer-Leman ütles, et ümberkolimise Kärdla turult tingisid nii endise ruumi kõrge rent kui ruuminappus. Uues kaupluses, mis asub Vabaduse poe sisehoovis, on rohkelt ruumi, kuhu taaskasutusmoodi välja panna. Samas saab hakata tegema ka rõivaste parandustöid ja neid kliendi soovile vastavaks kohendada.
Poest võib leida taaskasutustooteid ja poeomaniku enda õmmeldud asju ning Eesti disainerite loodud aksessuaare. “Olen hakanud suuremat rõhku panema paremast materjalist peenemale käsitööle,” selgitas Kummer-Leman. “Neid vidinaid, kus pärlid üksteise otsa lükitud, on kõik poed täis, seepärast on minu poes ehted, mille valmistamisega rohkem vaeva nähtud.”
Müügilolevad taaskasutatud materjalist rõivaesemed on julgetes ja kirgastes värvides, hea maitsega kokku sobitatud materjalidest. Omaniku sõnul ongi Moe Muusa põhikülastajateks naised, kes otsivad oma garderoobi n-ö teistlaadseid asju. “Ma pole klassikaline tegija, kes tuntud reeglite järgi rõivaid valmistab, vaid mõtlen välja oma, niiöelda kiiksuga asju,” ütles Kummer-Leman ja näitas riidepuul rippuvat punast poolmantlit, mille ta ise lühemaks tegi. “Enne oli selline imelik pikkus, mis ei sobinud kellelegi,” selgitas Kummer-Leman.
Omanik selgitas, et ta ei osta ka konteineritekaupa kasutatud rõivaid, vaid valib müügiks  rõivaesemeid, mida ostetakse. Vajadusel õmbleb ta riideid ümber ja kohendab vastavalt kliendi soovile ja suurusele.
Poes on pakkuda ka jalanõusid, kohvreid ja rõivaid, mis on pärit eelmistest aastakümnetest.
Liisi Kummer-Leman ütles, et tulevikus on tal plaanis avada kauplus ka Tallinnas, kuid firma kontor jääb siiski Hiiumaale, oma koju.

 

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411