Teisipäev, november 13, 2012
 

Ministeerium: Laevakompanii käitumine on taunimisväärne

Kuidas hindate Saaremaa Laevakompanii tegevust, mille personalijuht käskis ajateenistusse kutsutud Matil [nimi muudetud - HR] kirjutada töölt lahkumise avalduse, kuigi noormees esitas ka tõendi ajateenistusse kutsumise kohta?
Kaitseministeeriumi kaitseväeteenistuse osakonna juhataja asetäitja kapten Tõnis Sõnum: “Ajateenistus on Eesti riigikaitse alustala ja kaitseväeteenistuse läbimine on iga noormehe kohus. Ajateenistuses olles annab noormees oma panuse riigikaitsesse, ta õpib vastutustunnet, eneseusku ja teistega arvestamist. Teisalt omandavad noored ajateenistuses ka teadmisi ja praktilisi oskusi, mis on kasulikud ka hilisemas tsiviilelus ja tööandja jaoks. Reeglina oskavad tööandjad ka seda hinnata. Tulles Mati juhtumi juurde, on arusaamatu, miks andis tööandja talle ajateenistusse siirdumisel soovituse kirjutada avaldus enda töölt vabastamiseks. Tööandja pidi olema teadlik, et kui töötaja astub ajateenistusse, siis seaduse järgi töötaja lepinguline suhe peatatakse, tööandjal ei ole kohustust töötajale palka maksta, kuid tema töökoht tuleb säilitada. Kuigi Mati avaldus oli sõnastatud töölt vabastamise soovina seoses ajateenistusse asumisega, siis ilmselgelt ei olnud see tema tegelik tahe. Tööandja oleks pidanud talle selgitama vastava avaldusega kaasnevaid tagajärgi. Tööandja käitumine antud juhtumi lahendamisel on vastuolus töölepingu seaduse mõttega ja on äärmiselt taunimisväärne.
Küsis HARDA ROOSNA
Loe lisaks 6. novembri Hiiu Lehest lugu “Laevakompanii kasutas noore hiidlase puhul JOKK-skeemi” ja sama lehe juhtkirja.

 

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411