Reede, november 9, 2012
 

Hiiumaal uppusid mandrilt pärit mees ja naine

Teisipäeval kell 16.13 teatati Häirekeskusele, et Hiiumaal Kõrgessaare vallas Poama küla kandis on kalda lähedalt merest leitud uppununa 74aastane mees.
Hädaabinumbrile helistanud naise sõnul võis vees olla veel üks inimene ning sündmuskohale saabunud päästjad ja piirivalvurid alustasid rannikumeres kadunud isiku otsinguid. Kell 17.23 leiti umbes 200 meetri kauguselt uppunud mehe leidmiskohast uppunud naine.
Sündmuse täpsemad asjaolud on selgitamisel, kuid esialgsetel andmetel läks mandrilt pärit mees kalastama ja temaga samas eas abikaasa meest otsima. Mees leiti kalastaja kummi­pükstes, naine oli oma jalanõud kaldale jätnud.
Hiiumaa päästeosakonna juhataja Hannes Aasma ütles, et kummipükste kasutamisel on omad ohud. Nendega kalastades tuleb arvestada ilmastikuga, jälgida, et pole liiga palju tuult ning hästi tunda merepõhja. Kui kummipükstega meres kukkuda, tekib õhukott, pükste omanik jääb hulpima pea alaspidi ega suudagi enam pead vee peale tuua. Nii on Hiiumaal aastate jooksul hukkunud mitmed kalastajad.
Aasma ütles, et teoreetilise võimalusena on räägitud, et abiks oleks kaasavõetud nuga, millega saaks veel all püksid katki lõigata. Paremaks abinõuks pidas ta siiski päästevesti või töövesti, mille võiks ka kummipükstega merre minnes selga panna. Töövest on päästevestist oluliselt mugavam ja väiksem ning täitub vees ise õhuga.
Ta tõi näite, kuidas aastaid tagasi Põhja- Eesti rannikureostust koristama tulnud välismaalased pidasid eestlasi hulludeks ja tööohutusnõude rasketeks rikkujateks kui vabatahtlikud merest õli korjasid kummipükstega, kuid ei olnud varustatud päästevestiga.

 

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411