Reede, oktoober 12, 2012
 

Vutimeistrid selgusid mudalahingutes

Hergo Tasuja
Teisipäeval selgusid koolinoorte meistrid jalgpallis. Ilmast tingituna muutus Emmaste palliplats päeva lõpuks mudaväljaks.

Lootused vihmavabast päevast said juba hommikul purustatud. See aga ei seganud pea sadat noort jalgpallisõpra võistlusi nautimast.
Rõõm on tõdeda, et üle aastate oli tegemist võistlustega, kus osalesid kõik Hiiumaa üldhariduskoolid. Mõlemasse vanuserühma jagus kuus võistkonda, kes loositi kahte alagruppi.
Kuni 6. klassi arvestuses osales kuus kooli. Nende seas võitis A-alagrupi Kärdla meeskond, kes finaalis alistas B-alagrupi võitja Lauka 3:0. Hiiumaa meistritiitli pälvisid Rando Suuster, Kevin Koit, Taavi Arbo, Edgar Liiber, Oliver Hiius, Silvester Ilumets, Rasmus Vaht, Lauri Tuulik.
Kolmanda koha mängus oli Käina tiim sama tulemusega parem Paladest. Mängu 5.–6. kohale võitis Emmaste, kes seisuga 5:1 alistas Suuremõisa võistkonna.
Vanemas vanuserühmas ehk 7.–9. klassi õpilaste seas osales neli kooli. A-alagrupi võitis Kärdla I võistkond, kes finaalis kohtus B-alagrupi võitnud Emmastega. Kodumeeskond Emmaste jättis pingelise lahingu järel kuldmedalid koju, võites selle mängu 3:2. Maakonna meistriteks krooniti Marko Pruunlepp, Rando Küttim, Raido Küttim, Kait Gustav Kikas, Cauro-Caspar Kadakas, Daniel Mets ja Arvo Piil.
Kolmanda koha teenis Kärdla II võistkond, kes alistas seisuga 7:2 Käina. 5.–6. koha mängus kohtusid Palade ja Emmaste II võistkond. Võit kuulus seisuga 4:2 Paladele. Tuleb aga ära mainida, et Emmaste II koosnes vaid tüdrukutest.
Kuna turniirile eelnenud päevad olid sajurohked, kannatas ka väljakute kvaliteet. Kui võistluspäeva hommikul oli muruplats veel roheline, siis õhtuks olid seal domineerimas mullakarva värvitoonid. Noored olid aga tublid ja muda pärast ühelegi pallile järele hüppamata ei jätnud.
Kohtunikena tegutsesid Tõnis Saarnak ja Erki Saar. Turniiri edukaim väravakütt oli Kärdla II eest mänginud Heimar Havik, kes sahistas väravavõrku 12 korda.
Võistluse peakorraldaja oli Hergo Tasuja.

HERGO TASUJA

 

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411