Reede, oktoober 5, 2012
 

Septembris kasvas Heltermaa-Rohukülaliinil sõidukite arv ligi 10 protsenti

Väinamere Liinide teatel jätkus septembris reisijate ja sõidukite arvu kasv – võrreldes möödunud septembriga kasvas Rohuküla-Heltermaa, Kuivastu-Virtsu ja Triigi-Sõru liinidel kokku reisijate arv 5 ja sõidukite arv 4,5 protsenti.
Märkimisväärselt, koguni 9,8 protsendi võrra tõusis sõidukite arv Rohuküla-Heltermaa liinil. Seda on u 4000 sõidukit rohkem, kui mullu septembris.
Reisijaid teenindas Väinamere Liinid Hiiumaa ja mandri vahel 34 212 ning sõidukeid 15 537. Kuivastu-Virtsu liinil oli septembris reisijaid 102 820 ehk 6 protsenti mullusest enam ning sõidukeid 43 385 ehk mullusega võrreldes 2,6 protsenti enam.
Saaremaad ja Hiiumaad omavahel ühendaval Triigi-Sõru liinil tegi reisijate arv septembris 8,6 ja sõidukite arv 10,5 protsendilise kasvu. Reisijaid oli liinil septembris 1857 ning sõidukeid 842.
Väinamere Liinide juhataja Urmas Treieli sõnul suudeti see täiendav sõidukite hulk tänu kommertsreisidega tihendatud sõidugraafikule üle vee toimetada ilma ooteaegadeta. “Tänavu septembris tegime nädalas 28 väljumist rohkem. Seega võib sõidukite arvu kasvu osaliselt panna ka tihedama sõidugraafiku arvele, mis ei lasknud teenuse kvaliteedil langeda nõudluse hüppelise kasvu juures. Võib tõdeda, et senine kitsaskoht – pikad ooteajad parvlaevaühenduses – on leidnud esialgse lahenduse,” lausus Treiel.
Kolmandas kvartalis tervikuna kasvas kõigil liinidel
kokku reisijate arv 2,8 ja sõidukite arv 3,1 protsenti, mis teeb 21 000 reisijat ja 8600 sõidukit enam, kui mullu kolmandas kvartalis.

 

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411