Teisipäev, oktoober 30, 2012
 

Politsei kiitis Hiiumaa liiklejaid

Reedese päeva jooksul  teavitati politseid ligi sajast liiklusõnnetusest, valdav osa neist juhtus keeruliste ilmastiku­olude tõttu sõidukitega, millel all suverehvid.
Suurem osa avariidest juhtus Tallinnas ja Harjumaal. Politsei pressiesindaja Hedy Tammeleht ütles, et võrreldes mandril juhtunuga on Hiiumaal olnud ikka väga rahulik aeg. “Vaid paar plekimõlkimist, kuid need pigem lohakusest tingitud, kui kuidagi libedusega seotud. Inimesed kannatada pole saanud. Politsei tahab siinkohal hoopis kõiki liiklejaid kiita ning tänada hoolika ning tee- ja ilmaolusid arvestava liikluskäitumise eest,” lisas Tammleht.
Juhtus  ka tõsisemaid liiklusõnnetusi, üle Eesti sai liikluses viga viis inimest ning hukkus üks. Traagiliselt lõppenud õnnetus juhtus ööl vastu reedet Pärnus Papiniidu sillal, kui Liivi teelt Ehitajate tee suunas sõitnud haagisega veok Renault Premium sattus libeda tee tõttu vastassuunavööndisse ja põrkas kokku Ehitajate teelt Papiniidu tänava suunas sõitnud sõiduautoga Audi A4. Sõidu­autot juhtinud 22aastane Risto hukkus sündmuskohal, veokijuht kannatada ei saanud.
Politsei soovitab olla liikluses äärmiselt ettevaatlik, varuda liigeldes aega ja kannatust, sõita teeoludele vastava kiirusega, hoida piisavat pikivahet ja arvestada kurvide läbimisel libedusega. Autojuhtidel on viimane aeg suve­rehvid talverehvide vastu välja vahetada.
Ka jalakäijatel tuleb harjuda uute liiklusoludega ning arvestada sellega, et sõidukijuhtidel võib kuluda kogu tähelepanu teel püsimisele ning pidurdusteekonnad on pikemad. Liikluses tuleb olla nähtav ja kanda helkurit ning ületada teed vaid selleks ettenähtud kohas.

 

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411