Reede, september 28, 2012
 

Tihe aasta tõi orienteerumisradadele uusi spordisõpru

Harda Roosna | Hiiu Leht
Hiiumaa orienteerumisklubi (HOK) korraldas aasta jooksul 11 orienteerumisvõistlust.
Suurim neist oli mai lõpus Kõpus toimunud rahvusvaheline kahepäevane Kalevi Suvejooks (pildil), kus oli 206 osavõtjat.
Hiiumaa 51. karikavõistlus oli tänavugi rahvusvaheline. 1.–2. septembril oli Kalestes stardis 65 võistlejat, nende hulgas külalisvõistlejad Soome erinevatest klubidest.
Kuus medalit
HOK-i liikmed osalesid Eesti meistrivõistlustel, kus erinevatel distantsidel võideti kuus medalit.
Toivo Saue rikkalik meda­lite ­kollektsioon täienes kuld­medaliga suusaorienteerumise sprindis, sama ala tava­rajal võitis ta hõbemedali. Hõbemedalid võitsid veel Anu Saue suusaorienteerumise sprindis ja Toomas Mast tava­rajal, pronksmedali Toomas Mast pikal rajal. Siiri Talts tuli N12 vanuseklassis sprindi­distantsil teisele koha­le. Eestis toimunud laske­orienteerumise MM-il esines suurepäraselt Toivo Saue võites vanuseklassis 60+
tavarajal kuldmedali ja sprindis hõbemedali.
21 neljapäevakut
Neljapäevaõhtuseid võistlusi ehk neljapäevakuid korraldasime 21 korral aprillikuu lõpust kuni septembri keskpaigani erinevatel maastikel. Sellel aastal oli palju uusi tervisesportlasi, kes avastasid enda jaoks orienteerumise. Eriti tore oli, et tuldi tervete peredega. Aktiivselt osalesid perekond Eller, Keskküla, Pisa, Maripuu, Tammeveski, Kivi, Saarnak, Toomemäe, Esta.
Keskmiselt osales igal nelja­päevakul 58 inimest, mis on võrreldes eelmiste aastatega tunduvalt suurem arv. Kõigil 21 korral olid stardis Inge Talts, Heini Koppel ja Toomas Mast. 39 orienteerujat oli stardis rohkem kui 11 korral. Nende vahel loositi välja jooksujalanõud AS-ilt Sportland. Loosiõnn naeratas Elen Mari­puule. On rõõmustav, et tervise­spordi sari, mis sai alguse aastal 1977, on järjepidevalt toiminud igal aastal  ning tänavu oli eriti populaarne. Korraldajatele oli suurimaks tänuks ühe rahuloleva spordi­sõbra ütlus: neljapäevakud olid väga huvitavad, ootan juba järgmist kevadet.

EDA TÄRK
HOK-i president

 

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411