Reede, september 21, 2012
 

Jalgpallitrenni alustas 30 poissi, ka tüdrukud võiks jalgpalli proovida

Georg Linkov
Esmaspäeval kogunes Kärdla staadionile 1.–3. klasside alustavate noorte jalgpallurite treeningule tervelt 27 noort jalgpallisõpra.
Lisaks kaks aastat varem trenne alustanud 15. poisile lisandus nüüd veel tosinkond jalgpallihuvilist poissi. MTÜ Hiiumaa Jalgpall juhatuse liige Kaupo Valting ütles, et veel paar lapsevanemat helistas ja teatas, et ka nende laps tahab treeningutel käima hakata, kuid mingil põhjusel just sel päeval tulla ei saa.
Jalgpallihuviline Kärdla linna­pea Georg Linkov avaldas rahulolu, et jalgpallipoisse nii palju tuli ning lootust, et enamus neist veab kevadeni välja ega katkesta treeninguid.
Valting ütles, et selles vanu­ses lapsed on veel natuke püsimatud, tahavad proovida seda ja teist trenni ja vahetavad huvialasid. Samas tõi ta näiteks, et neist noorjalgpalluritest, kes 17–18kesi alustasid sama vanalt, on jalgpallile truuks jäänud 15. Praegu on nad 15–16aastased ja mängivad Kärdla LM Dagöplast ridades.
Noori jalgpallihuvilisi kutsus Jan Važinski trennidesse tänavu suvel asutatud mittetulundusühing Hiiumaa Jalgpall, mis võtnud eesmärgiks saare jalgpallielu edendamise laiemalt. “Kui algul seadsime eesmärgiks tegeleda kitsalt Kärdla linnameeskonnaga, siis nüüd leidsime, et meie ühingu eesmärgid võiks olla laiemad. Tahame jalgpalli propageerida ja hõlmata tervet Hiiumaa jalgpalli, rahvaliigast alustades kuni meistriliigas mängijateni välja,” selgitas Valting.
Meistriliigas on hiidlased juba praegu esindatud, FC Flora ridades mängib Martti Pukk, kes on ühtlasi ka ühingu mentoriks.
Tüdrukute jalgpall
on väga äge!
Nii Valting, kui ühingu projekti­juht Kristi Linkov ütlesid, et kuigi seekord tulid trenni ainult poisid, on neil soov  avada jalgpallihuvilistele tüdru­kutele eraldi grupp.
“Kui mõni tüdruk tahab praegu trenni tulla, siis me ei keela, kuid kahjuks ei ole tal veel poistega samaväärseid võimalusi osaleda võistlustel,” selgitas Kristi Linkov. “Nägime B7 mängudel, kuhu süsteemne treening tüdrukute puhul võib välja viia, see oli väga äge! Nii et hakkame ka varsti Hiiumaalt selliseid tüdrukuid otsima!”
Valting rääkis, et nii väikeseid tüdrukuid jalgpall veel ei huvita, kuid näiteks Saaremaal on jalgpallitrenni kutsutud 13–14aastaseid tüdrukuid. Skandinaavias aga on naiste jalgpall väga heal järjel. “Olen näinud naisi jalgpalli mängimas, seda on väga huvitav vaadata,” kinnitas Valting.
Hiiu Lehe andmetel on Hiiumaal seni vaid mõni üksik tütarlaps jalgpalli mänginud. Julgust jalgpalli proovida annab hiiu neidudele ehk meie naiskodukaitsjate eeskuju, kes kohalikud päästjad jalgpalli­lahingusse kutsusid.
Kristi Linkov ütles, et töö ühingus on vabatahtlik ning mõeldud eelkõige kogukonna heaks: “Mida rohkem vaba­tahtlikku tööd teha, seda rohkem asju saab tehtud ja õnneks häid abivalmis inimesi Hiiumaal leidub. Nii ka meie ühingus, kus oma panuse annavad lisaks Kaupole ja Marttile ka Argo Vasar, Kaljo Pihlamets, Tõnis Saarnak, Hergo Tasuja ja Georg Linkov.”
Värske info trennide, ühingu ja jalgpalli kohta on saadaval äsja avatud kodulehel:
www.hiiumaajalgpall.eu

 

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411