Teisipäev, september 11, 2012
 

Evelin Ilves tutvub Lauka kooliga

Täna lõuna paiku on Hiiumaal vabariigi presidendi abikaasa Evelin Ilves, kes tutvub Kõrgessaare valla Lauka kooli õpilaste ja õpetajate ning kooli sööklaga. Evelin Ilves külastab koolisööklaid, et teadvustada tervisliku toidu olulisust.
Eile ja täna on Hiiumaal õppereisil Hiidlaste koostöökogu rahvusvahelise koostööprojekti “Sirguvad söögisellid” koostööpartnerid Prantsusmaalt ja Inglismaalt.
Projektijuht Ly Kaups rääkis, et hiidlased esitlevad neile Hiiumaal ellu viidud LEADER projekte sh siseriiklikku koostööprojketi “Kohalik toit kohalikult toiudlauale”. Ühtlasi viivad nad külalised projektis osalenud Lauka koolisööklasse, kus nad loodavad kohtuda ka Evelin Ilvesega.
Lauka kooli kokk Aimi Aromatova oli üks, kes osaleb mõlemas eelnimetatud projektis. Õppekäigul Prantsusmaal Val de Loires sai ta hea idee tellida sööklasse toidud koduvalla põllupidajatelt. Hiiu Lehele rääkis Aromatova toona, et Prantsusmaal on laste koolitoidu osas kolm märksõna: lühike toidukett, kohalik toit ja mahetoit. Just neid püüdis ta rakendada ka oma kooli sööklas. Koostöös vallaga leitigi põllupidajad, kes olid oma maal nõus laste jaoks kartuleid, juur- ja aedvilju kasvatama.

 

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411