Teisipäev, september 4, 2012
 

“Ere, kiire ja elitaarne” toodi kohale

Eile keskpäevaks tõid Hiiu Autotransi punane rekka ja autojuht Matis Rõmmel Kärdla haigla juurde paaritonnise koorma – saabus kauaoodatud kompuutertomograaf, mille nime Bright Speed Elite võiks tõlkida kui “ere, kiire ja elitaarne”. Pildil tõstavad seadistaja Peep Kilgi koos abilistega tomograafi HUPSi kastist välja, taga asuvas kastis on toru, millesse paigutatakse patsient.
Seade on toodetud USAs ja see võimaldab luua 0,6 mm kihtide kaupa inimkeha ruumilise kujutise. Eriti hästi “näeb” masin tihedaid kudesid, luid. “Sellega paranevad oluliselt meie diagnostikavõimalused,” kinnitas peaarst Gennadi Aavik.
Kõik huvilised saavad tomograafi oma silmaga näha kolmapäeval, 19. septembril ja neljapäeval 20. septembril mõlemal päeval kell 14–16. Seadme pidulik avamine on teisipäeval, 25. septembril.

 

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411