Teisipäev, august 7, 2012
 

Pahategijad taastasid laululava

Lääne prefektuuri haldusalas määratud üldkasuliku töö raames on karistatud oma panuse andnud nii Kärdla laululava ja -väljaku koristamisel kui ka sealsamas asuva rulapargi remontimisel.
Lääne prefektuuri üldkasuliku töö koordinaator Sirli Seegari sõnul on äärmiselt positiivne, et seaduse vastu eksinud üldkasuliku töö tulemusena kogukonna heaks midagi reaalselt ära teevad. “Meil on väga hea meel, et koostööpartnerid on karistatute rakendamisel nii vastutulelikud. Seda peamiselt seepärast, et üldkasuliku töö juhendamine ja kontrollimine on neile tegelikult põhitöö kõrval lisaülesandeks,“ nentis Seegar.
Käesoleva aasta 1. jaanuarist võimaldab õiguslik regulatsioon määrata asenduskaristusena üldkasulikku tööd ka väärteoasjades. Varasemalt oli see võimalik vaid kriminaalkaristuste korral. Kuue esimese kuu jooksul saabus Lääne prefektuuri 46 kohtulahendit, milles rakendati karistusena üldkasulikku tööd.
Enamikel juhtudest on tegemist liiklusseaduse rikkumistega, seda koguni 54 protsenti juhtumitest. Samas on rikkumiste hulgas veel alkoholiseaduse vastu eksimisi, avaliku korra rikkumisi ja varavastaseid süütegusid.

 

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411