Teisipäev, juuli 10, 2012
 

Tuizidi asus pikale teele

Pikale teele: Pühapäeva hilisõhtul lahkus Balti laevaremonditehase dokist endine Saaremaa laevakompanii laev Ofelia, uue nimega Tuizidi. Laeva korpust puhastati ja värviti ning nüüd asus see teele Kariibi mere poole. Laeva uueks kodumaaks saab Saint Kitts ja Nevis, mis on kahest saarest koosnev riik Kariibidel. Saari, Saint Kittsi (varem tuntud kui Saint Christopher) ja Nevist (Nuestra Seńora de las Nieves), eraldab umbes kolme kilomeetri laiune The Narrowsi väin. Kunagise Briti koloonia, nüüd iseseisva riigi pindala on 261 km², st ligi neli korda väiksem kui Hiiu saar, kuid rahvaarvu poolest võrreldav pigem Saaremaaga: Wikipedia andmetel ligi 40 000 (2009). Eesti sõlmis diplomaatilised suhted Saint Kittsi ja Nevisega 24. septembril 2009.

 

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411