Teisipäev, juuli 17, 2012
 

Kärdlas avati uus kohvik

Jaanus Kõrv | Hiiu Leht
Kolmapäeval avas osaühing Hiivalla Äri Tormi Konsumis Pika Saia Kohviku.
Kohviku põhiline müügiartikkel on pikk sai, nagu nimigi ütleb. See valmistatakse kliendi soovil kohapeal ja võtab aega kuni kolm minutit: üks minut ahjus ja ülejäänud aeg täidise määrimiseks. Ka kohapeal küpsetatud magusad saiakesed on varsti müügis, samuti tumedad kuklid. Veel saab siin kanast, kalast ja lihast kuumsalateid ning peagi tuleb menüüsse heeringas musta leivaga. Jookidest pakutakse kohvi ja kama, kusjuures viimane valmistatakse samuti šeikeris tellija silme all.
“Seisu peale me midagi ei valmista – kõik peab olema värske ja kvaliteetne, püüame pakkuda parimat,” kinnitas müüja Evi Tammeveski.
Kohvikuplaanidega alustasid ettevõtte omanikud juba maikuus, seejärel hakati sobivat kohta otsima. Koostööd teeb Pika Saia Kohvik eelkõige Hiiu Pagari ja Hiiu Köögiga, kuid et kohviku peremees Eero Kitsing on kokakooli lõpetanud, püüab ta ka oma teadmisi ja oskusi rakendades erinevaid maitseelamusi pakkuda.
Asjaosaliste arvates võiks kohvik kujuneda kokkusaamise kohaks eriti talvekuudel ja vanemate inimeste jaoks.
Pelgalt ühe kohvikuga ettevõtjad ei piirdu, laieneda kavatsetakse väiksematesse linnadesse nagu Rapla ja Haapsalu. Tarbijate ühistu on neile välja pakkunud ka sobiva ruumi kauplusesse Kõrgessaare AjaO.
Kärdlas tegutseb seni kolm kohvikut: Gahwa, Arteesia ja Kohvilähker.

 

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411