Reede, juuli 13, 2012
 

Algas töö Hiiumaa tuleviku kujundamiseks

Neljapäeval, 5. juulil kestis Tuuru majas,  terve pika päeva, Hiiumaa arengustrateegia 2014–2020 juhtrühma esimene koolitus – klassitäie “õpilaste” ees oli Tartu ülikooli haridusega inimgeograaf Rivo Noorkõiv.
“Koolitused peaks olema eelduseks, et loodav arengustrateegia n-ö töötaks,” selgitas Hiiu maavanema kohusetäitja Piret Sedrik.
Rivo Noorkõiv soovitas strateegia juhtrühma liikmetel mõelda vastuseid küsimustele, mida siinsed inimesed küsida võivad: Kas mul on Hiiumaal eneseteostusvõimalusi? Kas ma panustan sellesse keskkonda või ma ostan omale uue keskkonna? Milline on Hiiumaa tuntus ja maine? Kuidas me müüme Hiiumaad investeerimiskoha, külastuskoha, elukoha mõttes?
Ta jagas koolitatavatele laiali roosad paberilehed ja palus igaühel sellele kirjutada vastuse küsimusele – Mida mina teen lähima aasta jooksul Hiiumaa heaks?
Koostöömemorandumi allkirjastas 12 osapoolt, valdav osa neist osaleb ka juhtrühma töös: Hiiu maavalitsus, Kärdla linn, Emmaste vald, Kõrgessaare vald, Käina vald, Pühalepa vald, SA Tuuru, MTÜ Hiiumaa Ettevõtjate Liit, MTÜ Hiidlaste Koostöökogu, MTÜ Hiiukala, MTÜ Hiiumaa Noortekogu ja MTÜ Ühendus Kodukant Hiiumaa.
Memorandumis on kirjas: “Uskudes, et koostöö võrdväärsete partneritena tagab elujõulise ning kogukonna poolt aktsepteeritud arengustrateegia koostamise, mõistes laiapõhjalise koostöö, kaasamise ja kompromissivalmiduse olulisust Hiiumaa sihipärase ja tasakaalustatud arengu tagamisel ning konkurentsivõime tõstmisel maksustamise valdkonna juhtimisel, soovides anda oma panus kogukonna sidususe kasvu ning uskudes riigimehelike valikute ja otsuste ning omavalitsuste arengupotentsiaalide sidumise võimalikkusesse, on [osapooled] kokku leppinud alljärgnevas:
1. Osapooled panustavad oma parimate oskuste ja võimete kohaselt Hiiumaa arengustrateegia (edaspidi nimetatud “Arengustrateegia”) koostamise protsessi juhtimisse, et tagada protsessi aja- ja tegevuskava järgimine ning dokumendi tähtajaline valmimine.
2. Osapooled annavad oma parima, et kindlustada Arengustrateegia rahastamine määral, mis tagab protsessi läbiviimise ja koostatava dokumendi kvaliteedi, andes võimaluse kaasata vajalikku oskusteavet, ekspertiisi- ja uuringuvõimekust.”
Viimane Hiiumaa arengudokument – maakonnaplaneering “Hiiumaa arenguvisioon 2010” lõppes tunamullu ja uue arengudokumendi koostamist ei algatatud.

 

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411