Reede, juuni 22, 2012
 

Mänd on Käina vallavanema nõunik

Eelmise riigikogu liige reformi­erakondlane Tarmo Mänd on juunist Käina vallavanema Omar Jõpiselja nõunik.
“Riigikogu liige, maavanem või vallavanem võib tõesti käia Hiiumaa valdade huve kaitsmas ka ilma täiendava volituseta. Kuid kui endine riigikogu liige astub sisse riigiametisse, siis on suurema kaaluga, kui ta on valla ametlik esindaja, mitte lihtsalt aktiivne valla kodanik ja valla huvide eest seisja,” põhjendas Käina vallavanem Omar Jõpiselg miks ta Männi endale nõunikuks kutsus.
Mänd praegu veel uut ametit kommenteerida ei soovinud.
Jõpiselg ütles, et loodavad Männilt abi seadusloome mõjutamiseks, huvi ja kultuurikeskuse remondiplaanide patiseisust väljapääse otsimiseks, et rääkida kaasa järgmise EL rahastusperioodi siseriiklike rakenduskavade koostamisel, lisaks saab HOL teda vajaduselvolitada osalema ka hiidlaste praamikomisjonis.
Käina vallavalitsusse kuuluvad lisaks vallavanem Omar Jõpiseljale, abivallavanem Tiivi Lipp, finantsjuht-pearaamatupidaja Aiki Maivel, Käina huvi- ja kultuurikeskuse direktor Ly Meldorf ja ettevõtja Siimo Sedrik.
Eelmisel aastal kutsusid Hiiumaa omavalitsuste juhid riigikogust välja jäänud Mändi Hiiu maavanemaks, kuid regionaalminister Siim Kiisler venitas reformierakondlasest maavanema Hannes Maaseli ametist tagandamisega ligi kaheksa kuud ja Mänd loobus pakkumisest.

 

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411