Reede, juuni 8, 2012
 

Hiiumaa jahimehed rikkusid reegleid

Keskkonnaameti Hiiu-Lääne-Saare regiooni juhataja Kaja Lotman selgitas, et punahirvede küttimisel peab hirvepullide ja vasikate osakaal olema 30 protsenti ning hirvelehmi võib olla 40 protsenti kütitud hirvedest. Kütitud metssigadest peab põrsaste osakaal moodustama vähemalt 50 protsenti ning kesikutest ja täiskasvanud loomadest vähemalt pooled peaksid olema emised. Neid nõudeid pole Hiiumaa jahimeeste selts suutnud järgida. Lubatust rohkem on kütitud hirvepulle, metskulte ja põrsaid. Keskkonnaamet juhtis jahimeeste tähelepanu jahireeglite rikkumiste kohta kütitud loomade vanuse ja soo osas, mille tagajärjel võidakse jätta jahimehi ilma loata. Kas see võib juhtuda ka Hiiumaal?
Vastab Hiiumaa jahimeeste seltsi (HJS) tegevjuht Anu Sarapuu: Sugugi mitte, sama sisuga kirja said keskkonnaametilt kõik Eesti jahiseltsid. Selle kirjaga juhtis amet seltside tähelepanu vajadusele pidada kinni nende poolt kehtestatud küttimismahtude tingimustest. Eesmärgiks on tagada loomade optimaalne arvukus ja sooline tasakaal kogu Eestis. Kirja lõpulauses juhitakse tähelepanu sellele, et edasiste rikkumiste korral on ametil õigus kasutusõiguse luba peatada. 1. juunil toimus HJS juhatuse korraline koosolek, kus muuhulgas oli arutlusel ka eelnimetatud keskkonnaameti kiri. Selts kavandab omapoolsed meetmed, et järgmisel aastal sellist olukorda vältida. Rõhutan veelkord, et tegemist oli tähelepanu juhtimise kirjaga, mitte loast ilmajäämise ega ka loa peatamise kirjaga.
Küsis Helja Kaptein

 

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411