Reede, juuni 22, 2012
 

18kohaline lennuk tuleb tagasi

Hiiu maavalitsus ja AS Avies teatasid, et 22.–25. juunil lendab Kärdla-Tallinna liinil 18kohaline reisilennuk Jetstream.
Lepingu järgi ongi lennufirma kohustatud Hiiumaa lennuliini teenindama 18kohalise lennukiga. Kuid mai lõpust tõi Avies liinile väikese, kaheksakohalise lennuki ning viidates kasvanud kütusehindadele teatas, et kokkulepitud tingimustel liinilendude jätkamine on küsitav.
Hiiu maavalitsus ja AS Avies on pidanud läbirääkimisi edasise suhtes. Viimane kokkusaamine toimus 12. juunil.
Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi avalike suhete osakonna juhataja Kalev Vapper vahendas lennundustalituse Gerli Rebase öeldut, et maavalitsus on jõudnud Aviesiga kokkuleppele, kuidas lennuühendusega jätkata nii, et oleksid rahul nii hiidlased kui ka ettevõte.
Avies võtab kasutusele uue lennukitüübi L410, teadaolevalt alates 5. juulist, milles on 18 reisijakohta, lendude arv jääb samaks. Lisaks on maavalitsus oma eelarvelistest vahenditest leidnud võimaluse suurendada lennu kohta makstavat toetust, praegu on see 985 eurot, uue kokkuleppe kohaselt 1101 eurot.

 

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411