Reede, mai 11, 2012
 

Vald kaalub puhkekeskuse lõpunipõletamist

Harda Roosna | Hiiu Leht
Kolmandat aastat rikub Luidja merevaadet Luidja puhkekeskuse ahervare.
Luidja puhkekeskuse põlengust möödub augustis juba kolm aastat. Vaatamata Kõrgessaare vallavalitsuse korduvatele meeldetuletustele pole keskuse omanik Aare Linder siiani sõiduteeäärset visuaalset reostust – kahekordsest majast jäänud suurt rusu- ja tukihunnikut (pildil) – ära koristanud.
Vallavolikogu esinaine Aili Küttim ütles, et nad on Linderiga korduvalt rääkinud ja kinnistu heakorrastamist nõudnud, saanud ka palju lubadusi, kuid eelmine tähtaeg, aprillikuu, on juba möödas. Viimati andis Linder kirjaliku lubaduse, et mai lõpuks on ahervare koristatud.
Vallavanem Jaanus Valk ütles, et on omalt poolt teinud päästeametile ettepaneku korraldada ahervareme juures vabatahtlikele päästjatele õppus. Maja jäänused süüdataks ja lastaks lõpuni põleda ning Kõrgessaaare tuletõrjujate seltsi liikmed saaksid harjutada tulekahjul tegutsemist.
Vallavanem tunnistas, et omanikule saanuks teha hoiatuse ja määrata sunniraha kui ta vallaga ei suhtleks ja oleks tõrges, kuid Linder pole suhtlemisest keeldunud ning on andnud lubadusi kinnistu korda teha.
Luidja puhkekeskuse hoone süttis poolteist tundi peale 19. augusti 2009 keskööd ja hävis tules täielikult. Tules hävinud hoone oli kohtutäituri poolt müüki pandud omaniku Aare Linderi laenude katteks. Algul ei saanud ahervaret koristada kuna süütamiskahtluse tõttu algatati põlengu põhjuste kohta kriminaalmenetlus. See lõpetati 31. detsembril 2010, kuna menetleja ei suutnud kindlaks teha isikut, kes kuriteo toime pani ja lisatõendeid polnud võimalik koguda.

 

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411