Reede, mai 25, 2012
 

Saarte Karika avaetapp kujunes meie ratsutajatele edukaks

Erakogu
Saarte avatud karikavõistluste avaetapilt tõid Hiiumaa ratsaspordiklubi liikmed takistussõidu kõigis neljas parkuuris naaber­saarelt esikohad.
Laupäeval, 19. mail toimus Saaremaal Kureveres tänavuste ratsutamise takistussõidu Saarte Karika avaetapp. Hiiumaa ratsaspordiklubi (RSK) juhatuse liige Jaanus Berkmann oli avavõistlusega väga rahul: “Hiidlasi osales rekordiliselt palju ja ka tulemused olid meile väga head.”
Tõepoolest, kui võrrelda avaetapil osalenud hiidlastest-saarlastest ratsanikega võistluspaaride arvu, jäi enamus väga napilt saarlastele: 16-15. Tondi RSKd ja Kukrumäe RSKd esindas kumbagi kolm sportlast, ülejäänud olid Hiiumaa RSK ja Saaremaa RSK võistlejad.
Võidud võtsid hiidlased
Esimese parkuuri, mis  mõeldud väheste kogemustega noorratsanikele, võitis Leenu Sarapuu Hiiumaa RSKst.
70–80 cm parkuuri pani kinni Inge Maiman (Hiiumaa RSK), teine oli Leenu Sarapuu (Hiiumaa RSK), kolmas Grete Viljaste (Kukrumäe RSK).
Kümnest võistlejast kolm, sh ka Hiiumaa talvekarika võitja ja mullune Saarte Karika kolmanda koha omanik Birgit Laupä, said seekord kirja nulltulemuse.
90–100 cm parkuuris tuli esikohale Kadi Nurs (Hiiumaa RSK), kes mullu tuli Saarte Karika üldkokkuvõttes teiseks. Avaetapi teine ja kolmas koht selles parkuuris jäid naabersaarele: Mari-Ann Udeküll ja Mertina Rihkrand (mõlemad Saaremaa RSK).
Kaheksateistkümne ratsutaja seas oli Inge Maiman üheteistkümnes, Hiiumaa talvekarika võitja Johannes Kiiver, kes mullu võistles Saarte Karikal madalamas parkuuris, oli avaetapil kaheteistkümnes, Getter Kaevandes kolmeteistkümnes. Teele Talts avaetapil tulemust kirja ei saanud.
Kui arvata hiidlaste hulka ka Saaremaal elav, kuid Hiiumaa RSK liige (ka juhatuse liige) Jaagup Kallas, võib tinglikult öelda, et ka neljanda sõidu võit tuli Hiiumaale.
Kõrgeima, 105–115 cm parkuuri võitiski saarlasest Hiiumaa RSK liige Jaagup Kallas, temale järgnes Miina-Eliise Udeküll (Saaremaa RSK). Hiidlastest teenis viienda koha Maris Berkmann. Maris Suuster, kes mullu oli Saarte Karikal samas parkuuris võidukas, piirdus avaetapil kuuenda kohaga. Suuster võistleb tänavu aasta algusest Tondi RSK eest. Maarja Berkmann oli seitsmes, Kadi Kokla tulemust kirja ei saanud.
Kokku anti neljas parkuuris 55 võistlusstarti.
Kordasid mullust edu
Ka mullu esinesid hiidlased samal võistlusel edukalt: lisaks kolmele karikale (70–80 cm avatud – Anni Julge, 70–80 cm 1995. ja hiljem sündinutele – Inge Maiman ning 105–115 cm – Maris Suuster) saadi ka kolm teist ja kaks kolmandat kohta.
Kokku on karikasarjas kuus osavõistlust, kolm Saaremaal ja kolm Hiiumaal. Tänavune teine etapp toimub 9. juunil Linnumäel, kolmas 30. juunil Kõljalas, neljas 14. juulil Emmastes, viies 21. juulil Paikülas ning finaal Kärdla Ratsupäevade raames, 3. augustil Linnumäel.

 

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411